kuger написа:Днес /б.а. вчера/ забърках нещо от един вестник. Не очаквах да се получи, изненадах се от резултата"Чорбаджийска пърженица" то вестника на Кауфланд, браво и аз съм решил да я сготвя след празниците, изглежда добро предизвикателство за винцето
Илчо Илиев написа:Така е Тани, но в тая същата пещ съм опекъл доста агънца, натъпкани с гъби и разни други неща, и за тези 4 ч омекват и кокалите....Според мен Илчо има го и от птицата, но аз я пека във фурната така:
Според мен проблема е ,че при птица дебелото месо е в средата, там където е и плънката и става една голяма топка, която трудно е изпича, докато при агнето ,там където е плънката е най-тънко...
". Пече се 5 часа на най-слабата степен, като първият половин час на силно загрята фурна, докато заври и после се намалява. След изпичането , се изважда тавата и се маха фолиото. Полива се със соса, който се е получил от печенето и се поставя в силно загрята фурна, до получаването на златиста коричка."
, а при пеща не може да се подържа толкова време постоянна температура и може би при по-голяма птица се получава проблема с изпичането. Но може и да греша.