• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 33
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
Днес /б.а. вчера/ забърках нещо от един вестник. Не очаквах да се получи, изненадах се от резултата :shock:
"Чорбаджийска пърженица" то вестника на Кауфланд, браво и аз съм решил да я сготвя след празниците, изглежда добро предизвикателство за винцето :lol:
Stefan_62 - майстор
Илчо Илиев написа:
Така е Тани, но в тая същата пещ съм опекъл доста агънца, натъпкани с гъби и разни други неща, и за тези 4 ч омекват и кокалите....
Според мен проблема е ,че при птица дебелото месо е в средата, там където е и плънката и става една голяма топка, която трудно е изпича, докато при агнето ,там където е плънката е най-тънко...
Според мен Илчо има го и от птицата, но аз я пека във фурната така:
". Пече се 5 часа на най-слабата степен, като първият половин час на силно загрята фурна, докато заври и после се намалява. След изпичането , се изважда тавата и се маха фолиото. Полива се със соса, който се е получил от печенето и се поставя в силно загрята фурна, до получаването на златиста коричка."
, а при пеща не може да се подържа толкова време постоянна температура и може би при по-голяма птица се получава проблема с изпичането. Но може и да греша. :drinkers:
Съни - специалист
Ам дайте моля и акъл как се струва туй чорбаджийското за нечетящите вестници молим. Изглежда ми много интересантно. От мен идея за едно предястие. Отдавна му бях хвърлила мерника, но за сефте го правя. То пък взе че отнесе "Оу, ау какво е това вкусното?" та ето кво е:

Казуса е следния. Ще празнуваме рожден ден на една парЯтелка, ама не като нормалните хора на ристурант, а вкъщииииии. А познайте кой даде идеята. Сънито ако може да си се окопае дома нище мръдне и за пет минути навън и всички сведущи си знаят, че няма сми ме разубеждават. Та в следствие на това "разумно" решение аз пак се озовах насред голямото чудене с кво да ги гостя тез скъпи гости. И то чуденето понежи винаги стига до тефтера и налитам аз на едно предястие с пилешка салата. Щот казуса са ми салатите де. Две измъдрила вече оназ пастърмяната и охобохото дето ме измъква всеки път, но нинам що искам още при положение, че има и туршия и обесено, че и пълнени с гъбен мус яйца. Ми кат искам ще си правя. За целта строявам2 яйца
3 1/2 с.л. брашно, 250 мл. прясно мляко,20-30 гр. масло щот ша пека палачинка аз. Копнах ви продуктите ама не си мислете, че съм прекарала около час да мисля аз кое колко е точно в моята направа, особено що се отнася до маслото. Та забърквам тез чудесии аз и гоня да ми изглежда кат тесто за палачинки, но вместо да извадя тиганя и де се прицеля в тавана да вида ша мога ли лепна поне еднаж некоя палачинка там, вадя тавичка, застилам я с хартия за печене и цоп там да се изпече. Фурната е предварително загрята и забравих добавя, че слагам и щипка сол в бъркоча. Такааааам ся аз убаво ще имам палачинка, но ми трябва и плънка. Решавам да е с пилешко месо. Демек ще си правя аз пилешка салата. За целта уварявам главата, пардон краката де и то само единия на едно пиле и обезкостявам. Към месцето добавям нарязани печурки около 200гр. май бяха, 2 кисели краставички на ситно и около 10-15, кой както обича маслинки без костилката, също добре изпонарязани с ножа. Следва сол и черен пипер и магданоз и копър във внимателни, в моя случай количества, щото пък рожденичката ми е забранила магданоза, ама аз нали упорито дет почва с "м" го скрих някак да не го заподозре и люснах в сместта и една кофичка майонеза и една лъжичка горчица. Аве ся пилешката салата общо взето всеки както си я е свикнал да си я прави и кой каквото обича да стреля вътре. Аз нещо се бях дисциплинирала и внимавах рецептата, но историята добре помни колко бързо забравям литератури и маам по интонация, тоест мой кеф. Та готовото изпечена палачинка омазвам хубаво с пилешка салата и с помощта на хартията завивам на руло. Увивам хубаво аз и отгоре плесвам и едно свежо фолио щот тая чудесия трябва да поспи в хладилника поне няколко часа. Колкото повече, толкоз по добре. Аз я замислих работата по обед тя спа само до вечерта, но от предния ден е още по добра идея да се направи. Вечерта извадих рулото и го нарязах. Ам изядоха го мискините, хихи, и много харесаха и него и другото веселби. А пък аз доволна, че не са ми изритали дупето мръзна навън примлясвах с тях от обесеното с хитра усмивка. Ето и как изглежда:

Изображение
Stefan_62 - майстор
Съни написа:
Ам дайте моля и акъл как се струва туй чорбаджийското за нечетящите вестници молим. Изглежда ми много интересантно.
Ето ти рецептата:
http://www.kaufland.bg/Nachalo/03_Polez ... &index=124
Има още доста интересни неща.
kuger - майстор
Stefan_62 написа:
kuger написа:
Днес /б.а. вчера/ забърках нещо от един вестник. Не очаквах да се получи, изненадах се от резултата :shock:
"Чорбаджийска пърженица" то вестника на Кауфланд, браво и аз съм решил да я сготвя след празниците, изглежда добро предизвикателство за винцето :lol:
Точно =D>
Продукти - каквито имаше в къщи и на око. Като за първи път се получи отлично. Страшно мезе за вино!
Съни - специалист
Голямо тенкю. Ще се зачета нещо там аз като гледам.
Илчо Илиев - майстор
Stefan_62 написа:
Илчо Илиев написа:
Така е Тани, но в тая същата пещ съм опекъл доста агънца, натъпкани с гъби и разни други неща, и за тези 4 ч омекват и кокалите....
Според мен проблема е ,че при птица дебелото месо е в средата, там където е и плънката и става една голяма топка, която трудно е изпича, докато при агнето ,там където е плънката е най-тънко...
Според мен Илчо има го и от птицата, но аз я пека във фурната така:
". Пече се 5 часа на най-слабата степен, като първият половин час на силно загрята фурна, докато заври и после се намалява. След изпичането , се изважда тавата и се маха фолиото. Полива се със соса, който се е получил от печенето и се поставя в силно загрята фурна, до получаването на златиста коричка."
, а при пеща не може да се подържа толкова време постоянна температура и може би при по-голяма птица се получава проблема с изпичането. Но може и да греша. :drinkers:
Трябва да се експериментира по-често,за да бъдат установени и избегнати проблемите!
Живот и Здраве,при първи удобен момент, трябва с теб да съставим комисия и екип за експеримент,за не тънем повече в догадки :drinkers: :partyman:
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
Трябва да се експериментира по-често,за да бъдат установени и избегнати проблемите!
Живот и Здраве,при първи удобен момент, трябва с теб да съставим комисия и екип за експеримент,за не тънем повече в догадки :drinkers: :partyman:
Може ли и аз да съм в комисията :)
Stefan_62 - майстор
Илчо Илиев написа:
ИзображениеНама проблем :lol: :drinkers:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 33

Тема ""Направи сама" на печката :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: