• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 33
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Може ли и аз да съм в комисията :)
Ти ще си председателят, но явно ще се прави турне из страната :lol: :partyman:
kuger - майстор
Направете график на "турнето", да няма конфузни ситуации :-D :partyman:
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
Направете график на "турнето", да няма конфузни ситуации :-D :partyman:
:lol: След като се създаде комисията, на първата сбирка ще се направи и графика и ще бъде официално обявен по региони във форума :lol: :drinkers:
Stefan_62 - майстор
Снощи с момчетата от четата /комшиите / в механата реших ме да направи една тренировка за "Трифон зарезан" и понеже предварително беше решено, че на празника ще замезваме с "Чорбаджийска пърженица", беше решено единодушно да сготвиме една за проба да не се изложим после :lol: . Ето и резултата:
Изображение
Изображение
Рецептата беше променена малко, вместо свинско бон филе, решихме да я забърка ме със свински хапки, че по да се плъзга винцето. Стана страхотно мезе и съответно замина една туба 10л. с вино :lol: . :partyman:
stiv1961 - майстор
Това мезе на валандара ще стане....... трепач Изображение
kuger - майстор
Утре, ако не ми мине котка път, мисля да повторя кавърма в гювече на Съни.
Стефко, дишаш ми във врата, а? Добър вид има, а моя магданоз измръзна вече.
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Това мезе на валандара ще стане....... трепач
kuger написа:
Стефко, дишаш ми във врата, а? Добър вид има, а моя магданоз измръзна вече.
Чена като се позатопли ще го пробам и аз във валандъра /и аз мисля, че там ще снане трепач/, че е на село, пробвай става разкошно мезе. "kuger" знам, че беше първият от форума който изпробва рецептата и аплодисменти =D> , но аз съм ти последовател :roll: . Както казах това беше тренировка и се получи отлично.Колкото до магданоза , купешки е просто забравих да си наскубя пресен като си бях на село, а и не влизаше тогава в плановете, че ще го готвим мезето :lol: :partyman:
Съни - специалист
Леле, ще отпрашвам за ранчото и аз да вадя валандъра. И да покажа аз едни гнезденца дето много ми ги изпоаресаха. Много лесно стават - че то аз пък с трудно кога шъ са захвана - и единственото което ви трябва освен кайма, домати и сирена, и яйца, е едни малки шолички. И ето какво сега: Половинка кайма смляна от ей онова там, най отзад моля, и другото, да-да най-отдолу - знаете си ме - се омесва с едно яйце, шепа галета, връзка наситнен до безобразие пресен лук, подправки, които както винаги при мен са чубрица кимион сол черен пипер и откъртената но необходима глътка от бирата ми и се оставя да си почива. Мноо ги уморявам кат ги замеся, шъ им се не види. Отделно хващам дребни домати и ги копая едно убаво, гаче ли ша творя шмеркезе. Строявам си и два-три вида сирена. Рецептата си е с нашо си, обаче аз нали магаре, подредих и синьо и камембер, че и топено и шашкавалчо. Та като давръндиса от зор каймата омазнявам хубаво шолите и ги облепвам със кайма. Общо взето спретнах едни чифтаци и като ги запратих започнах да облепвам стените с тях. Не се вижда много убаво но нящо таквоз:
Изображение
Иде ред да намърдам изкопаните домати в освободените дупки и сега вече си ги пълня със сирената. Завършвам с кашкавала естествено и сега идва сложната част да разбия четири яйца и да насипя отвръз преди да изхамаля разкоша да се зачервява на 200. Плачеха за една гарнитура или един сос от издълбания домат ама немах нерви аз, та ето вижте. Само да допълня - тез гнезденца чудесно си излизат от формичките. Дори аз нямах сакътлък с фасона при сервиране.

Ето ги първо преди изпичане и преди мазалото с яйцата:
Изображение
И вече готови:
Изображение
Изображение
kuger - майстор
Отчет:
http://store.img-share.eu/20140125-2219 ... sredna.jpg
Малко промених рецептата, малко се поизложих накрая :?
bulhomes2 - майстор
Съни, тоз твоят мъж как не е станал 150-60 кила? Или му е стара снимката на аватара? :partyman:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 33

Тема ""Направи сама" на печката :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: