• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33
Съвети за начинаещи готвачи.
Теди - специалист
Бе и аз не съм и фен на "диалекта", че трудно го разбирам понякога, ама важното е че прави вкусни бъркочи :-D :prayer:
kuger - майстор
Съни написа:
........ но аз обикновено си долюбвам непретенциозния и следващата си рецепта пак ще представя така пък който не иска просто да не чете.
+1. Утре на някого няма да се хареса дадена рецепта, ще иска сол, вместо захар, и т.н.
Държиш фронта и толкова!
Съни - специалист
Теди написа:
Бе и аз не съм и фен на "диалекта", че трудно го разбирам понякога, ама важното е че прави вкусни бъркочи :-D :prayer:
Що не си фен на "диалекта вейй....?" И ела да снимаш, та да са завърнем у темата все пак.
stiv1961 - майстор
Съни написа:
Теди написа:
Що не си фен на "диалекта вейй....?" И ела да снимаш, та да са завърнем у темата все пак.
Къде е Теди, в хола ли :-D , ти сигурно си в кухнята, няма спор :)
Съни - специалист
stiv1961 написа:
Съни написа:
Теди написа:
Къде е Теди, в хола ли :-D , ти сигурно си в кухнята, няма спор :)
Тотално изгубих срещу лошите та докато днес стане утре да покажа нещо все пак.

А именно едно чешам се и не знам какво да сготвя да направя. Та значи докато се чешам аз се сещам че имам фризер и вътре може би, но не е сигурно, има кайма. Тъй като ми е ден съзирам аз съкровището и понежи щото изпозабравено яко то си буца лед. Викам си споко ша са яде. Господ- разбирай пукакнки фена дома- закупил иновационно така че ша го и размразим. Справям се с таз тежка задача и междувремено рива над един лук че той не ма обича вече. Ама много ситно рива. След това си вадя хубавите мариновани лично гъбки и със свито сърце слагам там наситнени къде шепа. Гледам лошо към буркана с киселите краставички ама и от там нарязвам малко щото ша ма дават по телевизията ся. Уморена съм. Значи ще се пие чаша бира и ще се преговарят подправките. Солта и черния пипер ясни. Някой от отвъдното ми държи ръката не пресоля и му благодаря. Следва кимиона който ако го няма у дома и мен ме няма значи. Малко чубрица и малко кориандър. Като съм на фаза "Ей ся ви убих!" слагам дори и мащерка, но това са едни такива вкусови извращения мои. Доволна че отарашила подправителния се връщам на каймата и люсвам два броя яйца. Запрятам ръкави и й завивам свят от месене. После нежно я обвивам в нящо - фолио, кърпа, квото, и да ме чака, че аз кучки имам да разхождам.
Завръщам се ядосана и запъхтяна/ щото голямата като я бия мен ме боли/ и се сещам че готвя. Вадя чудесата на чудесата аз от хладилника и почвам да мисля. Ся в тава ли да ги люсна или в гювечета. Другото иновационно намига, викам си значи ще е гюведжета. Разстилам приготвената кайма на дъното на всяко гюведже като правя лека вдлъбнатина щото ша са стреляме после с яйца. Слагам аз бройка дал господ и запичам. Когато видя че цвета е приятно загорял/щото съм превеждала де/ се втурвам да украся с едно яйцо. Аве тук е деликация работата у нас. Първо аз с двете леви трябва да не го разпльокам и второ трябва да запомня кой как го обича. Та концентрация на макс и дупките дето съм изкопала са пълни с яйца. И броя аз за мен сурово една минута. За тато не знам кво броя три минути. За останалата бригада мъжо и чаве аве как дойде. Пет минути. Горда и щастлива ги вадя аз от фурната- златото ми то пу пу пу разкош. Ама аз още не съм спокойна. Туй чудо требе иде у чиния цело и неразпаднало се. Въоражавам се аз и се почва едно ох, не ве, аве така ве. Хубаво си говоря със себе си докато ги прехвърля в чиния. Ама понеже съм умна картофената салата ми стои от сутринта и само се досипва, за да пия най накрая една ракия и да кажа "А наздраве!".

Изображение
КИМИ - специалист
Съни, ти ако си ми жена- 100 кила ще стана,
питай мъжО си за бартер срещу моята.
stiv1961 - майстор
Е, много взехте да я искате Съни бре, ти вече си втория кандидат. Кунки да не са ви в гъзунки :-D Пък и Теди прави хубави мезета, що не вземеш него :-D
Съни - специалист
Вижте сега, ТЕдо, Теди, ТеодОреее, ТОшооУУУ, Слънце, Пате и сие ... е спечелил номинацията. Всички останали ви каня на софрата. Все ще окъделим нещо.
kuger - майстор
Господа, не нарушавайте една от Божиите заповеди - "Не пожелавай жената на ближния си"!
Кой каква му се е паднала от лотарията, толкова! :-D :-D
stiv1961 - майстор
kuger написа:
Кой каква змия му се е паднала от чувала, толкова! :-D :-D
:-D
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33