• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 33
Съвети за начинаещи готвачи.
Съни - специалист
Аве змии, гепарди, или пък друг джинс красавици важното е и да сложим на трапезата, може би това:

Изображение

Ся ако някой е имал неблагоразумието се мери на кантара после...
Stefan_62 - майстор
"Съни" къде изчезна бе :? , дай да видим някоя нова вкусотийка, че вече се чудя какво да готвя :lol:
Съни - специалист
Ам ... таковатаааа опитвам се да се преработя, тоест да изгърбавея. Последно се занимавах с една изгъзица със сьомга, че нали чествах годишнина от закопаването до живот на бат Тошо, но имам нещо на ум, което може би ще е интересно и полезно като идейка. Дано ми остане довечера време да го постна, след като измъча порядъчно дечинята си с тестове днес.
Stefan_62 - майстор
Съни написа:
Дано ми остане довечера време да го постна, след като измъча порядъчно дечинята си с тестове днес.
Очаква ме включване :supz: .
Andri01 - майстор
А ти какво мислиш? Че облизването пред чиниите те ти на фотото ,не е инквизиция ли?
Съни - специалист
Andri01 написа:
А ти какво мислиш? Че облизването пред чиниите те ти на фотото ,не е инквизиция ли?
Аз невинна и обратното е недоказуемо. Никогиш не бих.... нали... хихи.

И понежеее, щотооу, обещала, и доста и направила, ама пък музата ми да ги опиша нещо напоследък се е свела до " Пиши ве, че ей сега те обадих на вашите..." ,та да ви разкажа за един иванов ден, когато станах Иванка за малко. На гостите много им ареса да си ме кръщават как си щат през годината - и без туй с това шантаво име нямам имен ден. Та думата ми е за едни крилца, които сътворих за миналия иванов ден, щото кво кат нямам имен ден, аз гости винаги си поимвам. Надявам се да ви допаднат и ето какви ми ги е раждала главата лани:

Хайде на патерица на Йорданов и Иванов ден да ви обадя кво сътворих последно. То аз сума ти чудесии сътворих, но да започнем с крилцата, с които много се гордея. Требат ви разбира се тарелка крилца от пиле - мое и мутант- квито има. Сега предвид хапващите преценявате дали да се ограничите с една тарелка, но мойта беше сериозно натъпкана та само една взял. Требе ви още един сос Базилико. Ся коя марка ша изберете вече ваша воля. Соев сос светъл или Уни соса на маги, но аз имах соев сос. Да видим още кво джурнах. Дам две лъжици майонеза и още толкова горчица.Нарязах и лучец на ситно може би половин глава.Надобавих и една и нещо лъжица мед. Сега останалото е бира или вино ама аз като бях облагодетелствана с шампанско ливнах една чаша от него.
И размразяваме си крилцата в едно иновационно. Аз ударих греда по въпроса щот мойто ме предаде баш за празниците и е на ремонт, но се размразиха де след като отчетох и фактор време по този повод. И си ги мием много хубаво. Резваме онез най долните стърчащите за един убав бульон. В купа заджуркваме маринатата с изброените по горе продукти като от доматения сос също слагам къде две лъжици. Добавям сол черен пипер и риган и когато съм й изкарала акъла от бъркане с бъркалката полагам нежно крилцата. Обърквам едно убаво и захлюпвам с един лист фолио да ме чакат у другото иновационно ледарник. След три часа чат, организационни въпроси с екипа и може би една серия любим сериал се надигам аз пак да видя тез крила ша летят ли. Ми ша летят ама няма как докат не им помогна. Та вадя един глинен гювеч, разбира се че може и в тава, но ша я крием с фолио да са не види ко има вътре, и изсипвам съкровищата. Заливам с марината в която са стояли и слагам във фурната на 200 да са размърдат ако могат. Естествено пак следва чат, редуван с едно бързо сосче от останалото базилико, което беше овкусено с чесън лук и пресен босилек, пак чат, намаляване на температурата до 160 и вадене на фритюрника. Тоз път нищо не беля. Изтарикатилата се си взе бланширани и просто спретна едни пържени картошки за гарнитура. Туршията рЕди, ракията закупена, лед има, аве волуме на мах съм. Докато унищожавахме мезето със стимулатор с дъх на грозде махнах капака и пак усилих мъничко да се запекат. И те това имаше на масата накрая. И моя свикналия ги яде пържени са опули. Викам кво ве здравословно съм решила те тровя. Коментара беше "Искам пак" демек носа ми е под прав ъгъл естествено.
Ето вижте:
Изображение

и

Изображение

И да се оплача с днешна дата. Много се срамувам в ъгъла в момента от факта, че не съм ги правила оттогава. Идея нямате къф поглед отнесох като не можах да отговоря на фундаменталния въпрос "ЩО?". Отивам се срамувам в ъгъла пак и да правя. Слава богу петък е ден на майстора и за мен. Ха наздраве по тоз един повод.
Stefan_62 - майстор
Благодаря Изображение, ще изпробвам рецептата. :drinkers:
Съни - специалист
Здравейте приятели,
То неделно народа почива ама аз като утре в 8 ще задседна да обяснявам що се учим и аз колко точно съм зла по въпроса, да ви подсетя с едни идеи за седмицата. Едната е уикенд врътня май, а другото е кръстено "Как да нямаш мезе ве???"

Та първото е едно предястие -врътня щот се изискват палачинки. Тоест трябва да заредите калашника и да го подпрете застрашително след като ги спретнете за закуска. Мисията е успешна ако сте секнали ентусиазмот на населението преди да изядат последните четири. Овардили палачинките просто се въоръжавате с едно крема сирене, шЪпа две нарязани маслини и рибок. Вариантите са секви от пушена сьомга, дето целия квартал се беше наговорил да няма, до мариновани филета от... нещо. Аз забърсах някаква хамсия, но си искам сьомгата пък, и ша водя разследване кой аджаба я изкупи. Ако е маринована рибата трябва добре да се оцеди от маринатата. Палачинка се разполага да е кръгла и се маже с кремата. Ръсят се със ситно нарязани мислини / да кажа че това се преглъща като нацвъквате половината под съпровода на любим сериал дето иска предимно слушане, а другата половина неусетно сте изяли междувременно/ - вероятно около 200 грама ми заминаха, но още по-вероятно лъъжа - там май "обичам ги" е положението. Слагате втората овардена и нея като омажете с кремата вече млатите рибока. И после пак така. Завивам двете на руло с по едно фолио и оставям в ладното да... Може и веднага, разбира се, да се нареже, но аз обичам да ми се избистри концепцията. Преди да дойде момента да изтрепем рибата забърквам сос от две лъжици каперси омлатени в малко масло и после удушени в малка кофичка готварска сметана. Не пропускам и да ги опиянча с една чаша бяло вино. Рулата режа на пънчета да са ох ако не ах и заливам със соса. Сега вие вече се досещате, че това е за гости, щот инак с чинията по главата. Ама гости все имам ве... И слава тебе Господи, че да им предложа рибка, та да хапна и аз хихи.

Изображение

Второто чудо е като за умрели в осем вечер дето куфня да не видят. Казуса е следния: Да дам мезе. Ами аз да дам ама като фана ножа и ще му измисла одене до Пирогоф. И понеже примерна, и бинта свършил, викам ей ся слънце мое, та омезих. Истината е че скъпи приятели ме осветлиха за това нищо подобно дето е ужасно вкусно и не харчи бинт хихи. В една чиния просто слагате доволно парче сирене. Тоест колко съм гладен е мерилото. И покривате с два щедри резена домат. Две минути в иновационното и речта става членоразделна. Това сниманото е опорочено и с лук обаче ми бе обяснено, че развалям орижинъла и сиренето не било ... нам що си, и аз обещаям тържествено повече да не правя така. Ми така де. За две минути ся...

Изображение
Stefan_62 - майстор
Съни всичките ти манджи са перефектни, ама що не вземеш да си пускаш снимките през,
http://www.snimka.bg
а не през "прикачи", че ми се завива свят да местя на ляво, на дясно курсора докато ти прочета поста с тези големи снимки :lol: :drinkers:
Тани - модератор
И каква ще е разликата?

Прикачен файл:
7095146R.jpg
По-добре да ги качва като прикачени файлове направо във форума!
Или да ги прави по-малки, въпреки, че явно имаме еднакви монитори, защото на мен снимките са ми точно по мярка!
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 33

Тема ""Направи сама" на печката :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: