Майка ми на времето изцеждаше млякото във чорапогащник.Взимаш чорапогащник/нов по-голям размер,по-малък размер,цвят който ти не носиш.....и т.н./Изсипваше кофичките с кисело мляко вътре и на батерията в кухнята го окачваше.Така 12 часа.След това краставички,чесън,орехи,малко зехтин/навремето олио,нямаше таквиз глезотии/може малко магданоз,копър и задължително студена ракия
Малко оф топик:Как се казва салата Снежанка в Бургас,моля бургазлии да не клюкарят 
Баба правеше сладко от кайсии един буркан. Най-страшното кайсиево сладко на света! Висок буркан със стъклена капачка. Ръба намокрен и отгоре опънат целофан. Пръста си не можеш да топнеш
...Малкия Принц с неговата Роза....
Прииска ми се готварска чат-тема. Като един празничен обяд. Без бързане, със всичката потекла слюнка на света.




