Мeсото го мaриновaм в мeд и соeв сос/кaчeствeн/ зa няколко чaсa в хлaдилникa.Имaм скaри с няколко видa горивa. но нaй-сочно стaвa с eднa тeфлоновa Ронсон с кaпaк зa 95лв. от Мeтро-нa орeбрeнaтa чaст мeсото ,нa глaдкaтa зeлeнчуцитe м-м-м-м.
Съвети за начинаещи готвачи.
VLADO66
- майстор
33 мнения в "Питане за скара"
Илиян Илиев™
- майстор
- Мнения: 1772
Жежки жежки пържолки преди концерта на Ал Бано. И малко червено винце. Па нека ми е жега.
filmatoplo
- майстор
- Мнения: 17833
Илиян Илиев™
- майстор
- Мнения: 1772
Без думиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии.
Малко човече с глас колкото целия свят. Маани ми па и на 69 години. Морен вода не е пил, но с такъв глас няма как.
Плейбек ли? Едва ли знае какво е това...
Ненадминат. Поклон.
http://www.youtube.com/watch?v=uyFpf9aG30A
Малко човече с глас колкото целия свят. Маани ми па и на 69 години. Морен вода не е пил, но с такъв глас няма как.
Плейбек ли? Едва ли знае какво е това...
Ненадминат. Поклон.
http://www.youtube.com/watch?v=uyFpf9aG30A
stefanbg
- специалист
- Мнения: 96
Приятел, това което си си купил, не е баш скара. Наричат го Yakki grill, яки грил още му викат на български, нашите клиенти го наричат тепаняки. Продали сме много и всички са доволни. Но на него трудно ще направиш това, което се прави на обикновените скари, ама пак си е много вкусно. По принцип това е за източната кухня - ястието се нарича Tepan Ykki или нещо подобно. Пусни в гугъл-ще намериш рецепти. С този уред ястието се приготвя директно на масата пред гостите. Ама ние си готвим в кухнята. Един познат каза, че в някакво заведение в Испания май беше сервирали месото сурово и слагали такъв грил на масата - всеки да си го пече както иска. Не зная дали пръска, но парче фолио аз слагам отгоре не само когато ползвам тепанякито, а и на тиган-грила, и на обикновената скара. Мръвката не изсъхва, не се губи толкова топлина, и най-важното - не се омазва цялата тераса. На това стават и палачинки, омлети, разни други бърканици.
Прави ми впечатление, че тази конструкция на нагревателите, с вграден регулатор, често не достигат достатъчно висока температура и мръвката по-скоро се суши или вари, вместо да се пече. Аз вкъщи на скарата леко съм огънал пластинката на регулатора, за да не се изключва много рано, но това си носи рисковете:
1. Губиш гаранцията
2. Може да прегрее и да се повреди или запали нещо
3. Ако мръвката прегаря, става опасна за здравето (аз пък точно такова обичам - да има черничко тук-таме).
Но потърси в Гугъла - ще намериш доста инфо!
Прави ми впечатление, че тази конструкция на нагревателите, с вграден регулатор, често не достигат достатъчно висока температура и мръвката по-скоро се суши или вари, вместо да се пече. Аз вкъщи на скарата леко съм огънал пластинката на регулатора, за да не се изключва много рано, но това си носи рисковете:
1. Губиш гаранцията
2. Може да прегрее и да се повреди или запали нещо
3. Ако мръвката прегаря, става опасна за здравето (аз пък точно такова обичам - да има черничко тук-таме).
Но потърси в Гугъла - ще намериш доста инфо!
profy
- специалист
- Мнения: 410
naB4o написа:...Може ли да ми кажете как готвите селска наденица или по-сочни кюфтенца, понеже 2-3 пъти пробвам и все пускат яко сокове. Или просто самата скара не е подходяща за тези нещица. Правил съм пил. кюфтета и пил пържоли, без цвърченета и пръсканици станаха, но свинските работи яко пръскат.Първо не ползвам ел.скари, само на дървени въглища, жар, най-добра от лозови пръчки,
Благодаря
температура - 250-260 оС.
Месото за шиш се маринова в автоматичен вакуумен маринатор за 7 минути,
ребърца и пържоли за скара - 2 цикъла,
след това в маринатора се добавя 1 белтък от яйце на 1 кг месо,
и още един атмосферен цикъл - само въртене.
Маринати - всякакви, най-вече от грузинската кухня,
но винаги малко водка, лук и няколко листа свежа салвия.
Наденици (резнати) и кюфтета (с малко кашкавал) - в белтък, и тогава на скарата.
След изваждане - задушаване в пръстен гювеч - най-добре стават,
отново с няколко листа свежа салвия, 10-на минути. Гювечът на топло до огнището.
Обяснението е елементарно - белтъкът коагулира при 40-на градуса и образува плътен филм.
Трябва парциалното налягане на водните пари да се вдигне много да прокапят няколко капки,
но понеже ги правя леко алангле, често и толкова няма.
Единствено ми липсва корелация дали яйцата трябва да са от щастливи кокошки.
Тема "Питане за скара" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!



