ebahti написа:5 ти ден вече,праи ли проба?Брейййй ,ти си по- нетърпелив и от Артър
Съвети за начинаещи готвачи.
ebahti
- майстор
100 мнения в "Туршии, боб, кисело зеле, дайте да си поговорим за Пастърма!"
ArturDent
- Почти Безобиден
- Мнения: 4384
Не съм правил проба.
Пети ден, ама у наше село три дни температурите на са се дигали над нулата. През нощта е поне -10.
Та не мога да преценя дали е твърдо от студ или е поизсъхнало.
Май на 01.01.2011 ще е пробата - имам празник. Пък и гостите няма да имат никакъв вкус в устата, така че няма да им направи впечатление.
Пети ден, ама у наше село три дни температурите на са се дигали над нулата. През нощта е поне -10.
Та не мога да преценя дали е твърдо от студ или е поизсъхнало.
Май на 01.01.2011 ще е пробата - имам празник. Пък и гостите няма да имат никакъв вкус в устата, така че няма да им направи впечатление.
crez
- майстор
- Мнения: 2716
Всички рецепти дотук са вярни с някой изменения и допълнения.
1. След солта се изкисва в червено вино минимум 48 часа (придобива част от вкуса на виното).
2. Изцежда се, е се поставя м/у две дъски с тежест отгоре, която се увеличава всеки ден (4-5дни). Най-добре става със стяга като се притяга ежедневно.
3. След това подправките(задължително чимен) и се суши обвита с хартия(да не я кълват птиците) на сенчесто проветрива място. Консумира се след 5-7 дни. Колкото повече се суши става по-добра. Наздраве!
1. След солта се изкисва в червено вино минимум 48 часа (придобива част от вкуса на виното).
2. Изцежда се, е се поставя м/у две дъски с тежест отгоре, която се увеличава всеки ден (4-5дни). Най-добре става със стяга като се притяга ежедневно.
3. След това подправките(задължително чимен) и се суши обвита с хартия(да не я кълват птиците) на сенчесто проветрива място. Консумира се след 5-7 дни. Колкото повече се суши става по-добра. Наздраве!
bulhomes2
- майстор
- Мнения: 5537
Да кажа и аз как я правя. Заравям месото в сол и го оставям на студено (правил съм опити да я правя лятото и да стои в хладилника, но не ми се получи). Всяка вечер им изхвърлям отцедилата се кръв и така около седмица докато спре да пуска кръв. Измивам от солта и я оставям 3-4 часа под течаща (капеща) вода. Ползваната сол се изхвърля задължително, защото е много вредна. От там нататъка с подправките е тънкостта. Никога не ми се получават еднакви. Чесъна е задължителен. Много трудно открих чимен (чак в Асеновград), но от него не усетих кой знае каква разлика. Веднъж замених виното с кампари и се получи страхотно. Та мазилото ми е чесън, готова подправка за домашна наденица (такова намерих) и кампари. Сушенето го правих на стълбището на студено, но сега съвсем скоро пробвах и на топло вътре и стана значително по-бързо.
Тема "Туршии, боб, кисело зеле, дайте да си поговорим за Пастърма!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!


