Аз си мисля, че има почва за развитие, тази система. Такава мрежа или подобна съм виждал някъде из България, но немога точно сега да се сетя къде. Когато се прецени, че чушките са опечени, винаги може да се изсипят в съд с капак за задушаване, все пак ще са доста топли. Аз лично бих заменил мрежестия барабан с плътен, който бих изолирал, от всякъде за да държи топлина, и пак ще нагрявам от едно място, но чушките ще се пекат от контакта с ламарината, а не на директния огън, ще има и задушаване, а въртенето ще спести обръщането, може да сложа малко прегради вътре, като барабан на нормална пералня да подобря бъркането. Сега пека на газов котлон, в стара тава, пробита от времето, и съм доволен.За не много големи количества става.
Съвети за начинаещи готвачи.
zdraveca
- специалист
26 мнения в "Американски чушкопек. Можем ли да го побългарим."
rum_sz
- специалист
- Мнения: 762
Пека чушките с горелката ,изпечените чушки поставям в найлонов чувал ,който поставям в кофа с капак за да преспят една вечер.На другият ден изсипвам част от чушките в една голяма щайга ,и с водоструйката започвам да беля като ритмично подритвам щайгата за да излизат люспите 
Последна промяна от rum_sz на ср сеп 25, 2013 8:01 pm, променено общо 5 пъти.
stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
rum_sz написа:Печа чушките с горелката ,изпечените чушки поставям в найлонов чувал ,който поставям в кофа с капак за да преспят една вечер.На другият ден изипвам част от чушките в една голяма щайга ,и с водоструйката започвам да беля като ритмично подритвам щайгата за да излизат люспитеЕга ти мързела
- Мнения: 6
Това не е чушкопек ,а уред за печене на кестени.
filmatoplo
- майстор
- Мнения: 17833
Тоя барабан става за чистене на миди
.
- Мнения: 6
rum_sz написа:Пека чушките с горелката ,изпечените чушки поставям в найлонов чувал ,който поставям в кофа с капак за да преспят една вечер.На другият ден изсипвам част от чушките в една голяма щайга ,и с водоструйката започвам да беля като ритмично подритвам щайгата за да излизат люспитеТова е доста "мощно", признавам
Тема "Американски чушкопек. Можем ли да го побългарим." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!
