пон юли 08, 2024 4:39 pmgogo7777 написа: имаше едно, което при приготвянето слагаше пепел от печкатаМаджун от сини сливи.


пон юли 08, 2024 7:24 pmgogo7777 написа: Друго яче му казваше. Като смола се точешеМоже да има и друго име но това е май единственото сладко в което се слага дървесна пепел.
пон юли 08, 2024 9:53 pmgogo7777 написа: Май петмез да бешеТо едно и също. Правил се е от много видове плодове и растения - като почнеш от черница при арменците, гроздова шира при гърците и други най-различни - смокиня, сливи, захарно цвекло, захарна тръстика... че и дини.
пон юли 08, 2024 9:31 pmMamaMy написа: Баба слагаше варно мляко в сладкото от кайсии. Не е слагала пепел никъде.Не е слагала варно мляко а е киснела кайсиите във варна вода. Така не се разкашкват.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: