• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
nikolaytatarov - специалист
Здравеите,много интересна тема и много итересни рецепти.Та по въпроса за течния пушек да кажа и аз ,продават се при нас едни смески за опушване на риба,представляват смес от захар и сол които са опушени предварително,и миризмата е много силна,та при осоляването миризмата се придава на месото от солта това е в пакети по един килограм за опушване на сомга.Правил съм съомга така 2-3 пъти и става разкошно,та по въпроса за течния пушек може да се ползва тези идея.
Здравейте колеги!
Малко да посъживим темата...
видях тази пушилня в нета http://www.youtube.com/watch?v=dFK55cYU ... Z5&index=3

опитах се да я поръчам,обаче се оказа че за България няма доставка и
за това я поръчах да ми я направят тук!
В събота започвам експерименти на вилата!

Изгледайте клиповете,ще ви харесат!
iva6ki - специалист
Защо не я поръча да ти направят затварянето
като на stiv1961 така ще спестиш водата а и
тернометърче си трябва :roll:
На 2 стр. са снимките ако не си я видял.
stiv1961 - майстор
И аз щях да пиша за тази екстра, така става малко по- сложна изработката. Нищо, докладвай резултата, че наближава времето за пушени мезета :)
nightborn - помощник
Първо да поздравя всички ,за хубавите коментари по темата.
Второ -днес ходих да пазарувам малко прясно месце за суджучета и пастърма и връщайки се от пазара се размислих по повод на опушването като метод за консервиране ,но най-вече като метод за създаване на прекрасни мезета.Та за това и се разрових из нета и "О чудо!Полезна и подорбна тема ,че и на български:)
С удоволствие изчетох тази така полезна тема.
Та се запалих и утре започвам да изработвам "опушвалня" :) Ще споделям снимки ,както и резултати от самите продукти.
Поне това дължа на този форум ,заради полезната информация.
За сега толкова от мен и моля за извинение за оф топика .
gechev - специалист
http://www.youtube.com/watch?v=YRyD60OerLAEдна бърза и проста пушилня за студено опушване. По вкусно става с такава.
Bate_Pavka - напреднал
И аз да споделя моят скромен опит в опушването :-D На барбекюто описано в тази тема http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=21&t=44974 за втори път опушвам свинска пастърма . Резултата е поразителен , вече никой в къщи не ще и да чуе за купена. Технологията е следната : В секцията за пушек разпалвам дървени въглища , върху тях слагам мокри дъбови кори или клечки може и лозови пръчки или орехови черупки ако се намират.Температурата в основната секция се установява на 60 - 70 гр. и се пуши за около два часа.
Junak - майстор
Пушени свински гърди

Прикачен файл

IMAG0030.jpg
filmatoplo - майстор
:? Какво е това -жидкий дым.
Junak - майстор
Тц

Прикачен файл

msg-4855-068678400%201364379630_thumb.jpg
msg-4855-068678400%201364379630_thumb.jpg (43.9 KиБ) Видяна 3204 пъти

Прикачен файл