gechev, ние правим така дроб като загине домашния любимец по коледа...
Понякога се пекат на скарата,но като няма кой...печем във фурна.
Иначе преди време имаше из магазините едно касапско мезе..или нещо подобно се казваше, карантия завита в було,обаче нещо бяха объркали цените и на мен не ми хареса...
А на тоя майстор съм му гледал доста от клиповете и наистина е феноменален,е освен,че готви все барани, а тук е малко трудно да си намериш овче месо,но това е една друга тема..
Преди години имахме овце и позаколвахме , та тоя е много прав за овчия дроб, няма нищо общо с останалите,е освен заешкия..
Иначе , аз ако го правя тоя дроб на жар/скара по този начин, бих го понакиснал за час-два с оцет...
Абе важното е да има мезета и бера и най-вече с кого да ги споделиш...
teon, ти да не си мислиш,че в кренвирша има кожа.....само кокали и лой и най-вече колаген, а как и от какво го произвеждат....оставям го на твоята фантазия..
Кожи има от доста години по някои магазини и понякога си вземам,но преди ги правех само тях на скара/грил тиган..
Почиствам, осолявам, малко чер пипер и червен и ги пльосвам на скарата и за секунди от една квадратна педя кожа, става нещо като кюфте...обръщаш докато добре се препече и...газ на берата..
Преди си печахме крилца на жар,но....при цена 4,5лв/кг ми мина мерака...
После минахме на трътки, пак на жар,но и те станаха скъпи...
И сега ...на кожи..
Абе на който не му пречат...(холестерол, диабет, кръвно), са си добро мезе за малко пари
Понякога се пекат на скарата,но като няма кой...печем във фурна.
Иначе преди време имаше из магазините едно касапско мезе..или нещо подобно се казваше, карантия завита в було,обаче нещо бяха объркали цените и на мен не ми хареса...
А на тоя майстор съм му гледал доста от клиповете и наистина е феноменален,е освен,че готви все барани, а тук е малко трудно да си намериш овче месо,но това е една друга тема..
Преди години имахме овце и позаколвахме , та тоя е много прав за овчия дроб, няма нищо общо с останалите,е освен заешкия..
Иначе , аз ако го правя тоя дроб на жар/скара по този начин, бих го понакиснал за час-два с оцет...
Абе важното е да има мезета и бера и най-вече с кого да ги споделиш...
teon, ти да не си мислиш,че в кренвирша има кожа.....само кокали и лой и най-вече колаген, а как и от какво го произвеждат....оставям го на твоята фантазия..
Кожи има от доста години по някои магазини и понякога си вземам,но преди ги правех само тях на скара/грил тиган..
Почиствам, осолявам, малко чер пипер и червен и ги пльосвам на скарата и за секунди от една квадратна педя кожа, става нещо като кюфте...обръщаш докато добре се препече и...газ на берата..
Преди си печахме крилца на жар,но....при цена 4,5лв/кг ми мина мерака...
После минахме на трътки, пак на жар,но и те станаха скъпи...
И сега ...на кожи..
Абе на който не му пречат...(холестерол, диабет, кръвно), са си добро мезе за малко пари