• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Да кажа нещо за рецептата. Малко я подобрих. В маринатата слагам още: Начукан бахар, черен пепер, 3-4 намачкани люти чушки (само за аромат), давинов лист, индийско орехче ... Така месото попива ароматите още в маринатата и става превъзходно.
Добре =D> , чакам отзиви след 20-на дена за вкусови качества и съответно и снимков материал. Доколкото разбрах го правиш по рецептата на колегата "valentor" + твоите добавки от подправки :lol: :partyman: .
Mega - специалист
Солта не е по неговата а по метода на яйцето, другото е по неговата с малко разширение. ;)
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Солта не е по неговата а по метода на яйцето, другото е по неговата с малко разширение. ;)
Аз както писах по-горе по неговата рецепта само, че с 200гр. сол става идеално на вкус, изпробвано е и проверено на вкус. :lol:
bulhomes2 - майстор
Понеже станаха сума и страници, всеки вади технологии, предлагам да обобщите малко основните правила и да се "закачат" някъде да отлежават!
Stefan_62 - майстор
bulhomes2 написа:
Понеже станаха сума и страници, всеки вади технологии, предлагам да обобщите малко основните правила и да се "закачат" някъде да отлежават!
Ами те общо взето технологиите се обобщиха, като гледам се използват основно три вида осоляване / в саламура на принципа на яйцето, по рецептата на "valentor" и заринато в сол/. Колкото до подправките всеки си има различни предпочитания за тях. И според мен по тези теми се изчерпахме :lol: и няма нужда да пълним темата по-вече с празни приказки, освем да си показваме новото производство и да цъкаме с език :lol: . Ще трябва да развием темата с производството на някъкъв нов вид мезе :lol:/може би някой ако е правил от типа на ролетата или нещо подобно/, абе трябва с нещо да се обнови :lol: :partyman:
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
Ще трябва да развием темата с производството на някъкъв нов вид мезе :lol:/може би някой ако е правил от типа на ролетата или нещо подобно/, абе трябва с нещо да се обнови :lol: :partyman:
За пръв път в тази тема се показва свинско ,, дядо" :) На 3-та стр. съм написал начина на приготвяне а сега резултата след 23 дни висене на пръта. Невероятен вкус, повярвайте :partyman: За съжаление си забравих нокията в града и снимах с китаеца.
Прикачен файл:
IMG_20130118_175530.jpg
IMG_20130118_175530.jpg (75.89 KиБ) Видяна 1989 пъти
Прикачен файл:
IMG_20130118_175539.jpg
IMG_20130118_175539.jpg (72.2 KиБ) Видяна 1989 пъти
Кой сега е шУмпион :-D
Stefan_62 - майстор
Като писах в предният пост да пишем за "нов вид мезе", сега се сетих, че миналата година един комшия беше правил мезелик от сушено пуешко филе с подправки /явно приготвено както рибиците/. Беше доста вкусно, но така и не го попитах за технологията на приготвяне, ако някой е правил нека сподели / мисля тия дни да пробвам с пилешко филе, поради липса на пуешко :lol: /.
Stefan_62 - майстор
Браво =D> Чена и с китаеца изглежда добре и доста вкусно, направо ти завиждам благородно за мезенцето :-D :lol: . Ех защо си на толкова далечно разтояние :lol:, ако беше градски веднага щях да ти направя едно гости с пиенето от мен :lol: Браво. :partyman: Очаквам и други деликатеси, абе "шУмпион" си :lol: :partyman:
stiv1961 - майстор
Според мен най- важни в случая са подправките и количеството сол. Дали ще е пуешко, патешко, свинско, телешко няма значение, важното е да е вкусно :)
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Според мен най- важни в случая са подправките и количеството сол. Дали ще е пуешко, патешко, свинско, телешко няма значение, важното е да е вкусно :)

Абсолютно прав :partyman:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: