• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33
Съвети за начинаещи готвачи.
Съни - специалист
Питайте Теди. Чини ми се той НАЙ ще да знае. Ама и кого ли пък това интересува всъщност?!
stiv1961 - майстор
Съни написа:
Стив ами така си пиша. За говоренето ще е леко притеснително или имбаръсинг дори в моите инглиш класис в училище. За да съм разбираема не говоря така и мога да пиша и разбрано, но тогава къде е смеха в цялата работа. А аз пиша моите рецепти, за да се забавляваме. Не преподавам уроци по шкембе примерно или по телешко варено, ако ме разбираш.
Ей т,ва имбаръсинг не го разбрах ама инглиш класис долу горе се сещам...... айде слез при нас - простолюдието :prayer:
Съни - специалист
Ай да видите, че съм разбрана и като обещая нящооо....

Шкембето на Съни

То не е на Съни и се прави не само в неделя. Общо взето се правеше всеки път когато кумеца беше на гости преди да вземе да реши и да отпраши за Тенерифе - мискинина. Та сега само ако искат/ искам и благоволя "някои". Ама аз често благоволявам защото както по надоле ще прочетете си е чудо на човешката мисъл:

Ето едно чудо на човешката мисъл, дето няма махмурлия да не е оценил по достойнство. Ша са вари шкембе чорба. За незнаещите - елексир рано събахлем у неделта, когато те мързи да ходиш за кисело мляко, а зелешкия сок не е станал.Требе ни чиста тенжура и шкембе. Сега аз модерна мома и това-онова чисти-мие ги оставям на производителите. Факт, че е доста по-вкусно, ако се поизцапаш и ядосаш малко, ама аз ъъъъ... градско чедо найдвам само чистено замразено. Та, след като обърша прахта от тенжурата, хакам шкембето се вари. Туй - хубаната част. То само се вари. Само ток ми хаби. Като го видя вече, че е станало кат за хора, идва онази част, дето си повтарям кат мантра „то ша ми е вкусно ве”. Почвам режа на малки парченца и си го връщам у бульона. Пак го оставам са оправя кат голямо, и когато съм убедена, че няма да дъфчем дъфки, вече пристъпвам към овкусяването. Сиреч, изливам къде литър прясно мляко. После, в зависимост мойта претенция - ще яде, или не - пържа или не пържа червен пипер в половин пакетче масло и добавям. Накрая гарнирам с два телешки бульона вместо сол.
У назе туй чудо го кусаме с лют червен пипер. Само шкембето ям люто. И оцет със смачкан чесън. Но както винаги, който не понася миризмата може и сух. Следва извадя троянското сервиз, щот инак нъл са сещате нема е същото, и сервирам. Резултът ни докарва проблем в кръчмите, щот то там не било таквоз, ша му се не види макар!

Изображение
stiv1961 - майстор
:supz: =D> Тази рецепта я разбрах, ама язе и ракийка си отпивам с този еликсир :)
iva6ki - специалист
Записвам се че ви наедряха вкусотийките :)
filmatoplo - майстор
Мойта мома кът гъче не беше тъвъ :? :wink: малко диалект от Странджа :-D ако аз пиша както говоря или си мисля нищо няма да ми разберете , за готвене нямам време -затова като видях какво е сготвила Момата siz, и бях гладен , то любовта на мъжете им минавала през стомаха -та се влюбих :lol: .Инак аз женичка си имам -готви там по своему :lol: .
nikolovvd - майстор
За лютеницата при туршиите ли да пишем?
Илчо Илиев - майстор
nikolovvd написа:
За лютеницата при туршиите ли да пишем?
Да бе, пусни отделна тема, място има....
neillmakoli - специалист
Мммм, мидички с масълце, домати и босилек сготвих, станаха чудесни...
filmatoplo - майстор
:? Босилек майка отглежда в саксии , щеше да ми дава , ама все забравям да го взема :wink: веднъж си купих от пазара саксийка с босилек , слагах го тук там за подправка , по едно време обаче нещо вкуса му се промени :? , някой спомена че му минало времето като израсте :? .
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33

Тема ""Направи сама" на печката :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: