Недей Стиви с тези снимки че знам къде ти е къщата ти в Ягода.Случайно я видях като правихме къщата на Митко Динев и ходихме до чешмата. 

king82 написа:Стив, дай малко по подробна рецепта за свинския дядка,че на стр.3 казваш само накълцано месо и варено в зелева чорба. Ама кое,колко?Колко се вари, подправки отвън,а вътре има ли?Извинявайте, и аз сега видях, че не съм писал подробности. Значи кълцам с нож месото на дребни парчета, овалвам го със сол, черен пипер, червен пипер, 2-3 листа дафинов лист/ но накъсан на малки парченца/... и най-важното- 5-6 скилидки чесън, смачкани с преса. Всички подправки ги слагам на око. Зашивам шкембето и го надупчвам с остър шиш. Вари се два часа в зелева чорба като от време на време се обръща и дупчи със шиша да не се спука. После за една вечер го оставям притиснато между две дъски за да се сплеска и излезе въздух ако има. Подправките отвън са същите като на пастърмата, но- първо намазвам ,, дядото", после го бинтовам с бинт и правя клуп, подправките избиват през бинта а където не е избило пак намазвам и го закачам на пръта да съхне за двайсетина дена. След това......... вие си знаете
Mega написа:Това с бинта не го разбрах? След това сваляш ли бинта или така го режеш?http://vbox7.com/play:0bd05e7f6e&ef=1
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: