• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
stenmark - специалист
Недей Стиви с тези снимки че знам къде ти е къщата ти в Ягода.Случайно я видях като правихме къщата на Митко Динев и ходихме до чешмата. :lol:
stiv1961 - майстор
stenmark написа:
Недей Стиви с тези снимки че знам къде ти е къщата ти в Ягода.Случайно я видях като правихме къщата на Митко Динев и ходихме до чешмата. :lol:
Заповядай, в момента съм тук :)
king82 - специалист
Стив, дай малко по подробна рецепта за свинския дядка,че на стр.3 казваш само накълцано месо и варено в зелева чорба. Ама кое,колко?Колко се вари, подправки отвън,а вътре има ли?
stiv1961 - майстор
king82 написа:
Стив, дай малко по подробна рецепта за свинския дядка,че на стр.3 казваш само накълцано месо и варено в зелева чорба. Ама кое,колко?Колко се вари, подправки отвън,а вътре има ли?
Извинявайте, и аз сега видях, че не съм писал подробности. Значи кълцам с нож месото на дребни парчета, овалвам го със сол, черен пипер, червен пипер, 2-3 листа дафинов лист/ но накъсан на малки парченца/... и най-важното- 5-6 скилидки чесън, смачкани с преса. Всички подправки ги слагам на око. Зашивам шкембето и го надупчвам с остър шиш. Вари се два часа в зелева чорба като от време на време се обръща и дупчи със шиша да не се спука. После за една вечер го оставям притиснато между две дъски за да се сплеска и излезе въздух ако има. Подправките отвън са същите като на пастърмата, но- първо намазвам ,, дядото", после го бинтовам с бинт и правя клуп, подправките избиват през бинта а където не е избило пак намазвам и го закачам на пръта да съхне за двайсетина дена. След това......... вие си знаете :)
П.П. Много е важно месото хубаво да се натъпче в дядото. Макар и варено и притиснато после за известно време остане ли макар и малко въздух става фал. Миналата година така изхвърлих половината деликатес :sad:
Mega - специалист
Това с бинта не го разбрах? След това сваляш ли бинта или така го режеш?
Junak - майстор
Mega написа:
Това с бинта не го разбрах? След това сваляш ли бинта или така го режеш?
http://vbox7.com/play:0bd05e7f6e&ef=1
Stefan_62 - майстор
Доколкото разбрах от клипчето си го режат с бинта, но явно преди консумация се отстранява :lol:, но не се вижда.
stiv1961 - майстор
Бинтовам отвсякъде и правя ,,клуп" за да може за се закачи на пръта. Преди консумация свалям бинта, режа на филии и ..... :partyman: Останалото държа в хладилника/ ама то вече остана 1/4/ :-D

Прикачен файл

261220122026.jpg
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
ама то вече остана 1/4/ :-D
Аи стига бе Чена :-D , остави малко и за нас :lol: :drinkers:
bivolan - напреднал
Пастърмите вече ги изучихме и сега минаваме на втора фаза - Дядовци.
Живея в София, в апартамент,нямам двор или таван, където да си закача мезето и да го суша.Когато донесох торбите с конското у нас и заех целия фризер жената бръмча сума ти време.Сега ако започна и такова чудо да приготвям и суша вече не знам какво ще стане...абе всъщност знам :axe:
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: