Съвети за начинаещи готвачи.
teon
- специалист
414 мнения в "Опушване на месо и риба."
mlado-maistor4e
- специалист
- Мнения: 80
Някой има ли излишни 1-2 парчета опушена сланина за продажба или някакво месо ?

markov_75
- специалист
- Мнения: 178
Да попитам нещо?Накиснал съм един заек и малко свински гърди в саламура-1.1кг сол на 10л. вода и подправки.Заека ще стои 48 часа,а свинското 6 дена.Въпроса ми е-след саламурата да изкисвам ли месото в чиста вода,и ако да за колко време,или само да се изцеди,и тогава да ги опушвам.За заешкото разбрах че трябва да го опушвам 3-4 часа,но свинското колко да го опушвам.И последно,свинското след опушването да го изварявам ли във вряла вода или само да го изветрея?
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Здрасти Дака!
При това осоляване няма нужда от обезсоляване.
Заека го опуши 3-4 ч, но свинското поне 8...
Вари се в саламура-25 гр сол на 1л вода...заека 10-15 мин, за проба, дали е сварено, разчупи таза, ако там е сварено,значи е готов,а и когато щръкнат кокалчетата на коленцата, виж на снимката дет съм я качил...
За свинското.. ако е по-дебело парче е добре да го срежеш, да е като много дебела пражола, за да може да са свари по--лесно, там пробата е е като стиснеш , да не е меко..
Ако свинското е шол или рибица може да го направиш само пушено..сурово пушено, след като се опуши го закачаш за няколко дни да поизсъхне..
При това осоляване няма нужда от обезсоляване.
Заека го опуши 3-4 ч, но свинското поне 8...
Вари се в саламура-25 гр сол на 1л вода...заека 10-15 мин, за проба, дали е сварено, разчупи таза, ако там е сварено,значи е готов,а и когато щръкнат кокалчетата на коленцата, виж на снимката дет съм я качил...
За свинското.. ако е по-дебело парче е добре да го срежеш, да е като много дебела пражола, за да може да са свари по--лесно, там пробата е е като стиснеш , да не е меко..
Ако свинското е шол или рибица може да го направиш само пушено..сурово пушено, след като се опуши го закачаш за няколко дни да поизсъхне..
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Трябва да се посвари, поне 15-20 мин, иначе няма да ти хареса, а после го остави да се проветри...
mlado-maistor4e
- специалист
- Мнения: 80
stiv1961 написа:Стив от Добрич съм, благодаря че се отзоваваш. Много искахме да усетим вкусът на пушено домашно. Нямам точно в момента подготвено съоражение за пушене, а и в близкия месец нямам време да го подготвя(или трябва да сдялам нещо със 2 метални кофи ) А Студено или горещо опушване препоръчвате за сланина ?. Много добри работи показвате тук браво. Отдавна ви чета.mlado-maistor4e написа:Някой има ли излишни 1-2 парчета опушена сланина за продажба или някакво месо ?В ТИМТИРИРАМ няма офис на куриерска фирма![]()
![]()
. Иначе бих ти подарил две парчета осолена сланина а ти да си я опушиш ако искаш
teon
- специалист
- Мнения: 672
... моята пушилня е елементарна-тенекия от сирене...горния капак го направих на тавичка в която се събира мазнината...слагам я направо на котлона...отгоре я покривам с вестник и затискам с една тротоарна плочка...оня ден окъдих 5 скумрии...за 45минути бяха готови...
Canon 001.jpg (100.49 KиБ) Видяна 2824 пъти
Canon 002.jpg (105.6 KиБ) Видяна 2824 пъти
Canon 003.jpg (117.06 KиБ) Видяна 2824 пъти
Canon 004.jpg (108.83 KиБ) Видяна 2824 пъти
Прикачен файл:
Canon 001.jpg (100.49 KиБ) Видяна 2824 пъти
Прикачен файл:
Canon 002.jpg (105.6 KиБ) Видяна 2824 пъти
Прикачен файл:
Canon 003.jpg (117.06 KиБ) Видяна 2824 пъти
Прикачен файл:
Canon 004.jpg (108.83 KиБ) Видяна 2824 пъти
Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!
