• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
teon - специалист
...aa що :?: ...работим и с материали на клиента :) ...
mlado-maistor4e - специалист
Някой има ли излишни 1-2 парчета опушена сланина за продажба или някакво месо ? :prayer: :prayer: :prayer:
stiv1961 - майстор
mlado-maistor4e написа:
Някой има ли излишни 1-2 парчета опушена сланина за продажба или някакво месо ? :prayer: :prayer: :prayer:
В ТИМТИРИРАМ няма офис на куриерска фирма :-D . Иначе бих ти подарил две парчета осолена сланина а ти да си я опушиш ако искаш :)
markov_75 - специалист
Да попитам нещо?Накиснал съм един заек и малко свински гърди в саламура-1.1кг сол на 10л. вода и подправки.Заека ще стои 48 часа,а свинското 6 дена.Въпроса ми е-след саламурата да изкисвам ли месото в чиста вода,и ако да за колко време,или само да се изцеди,и тогава да ги опушвам.За заешкото разбрах че трябва да го опушвам 3-4 часа,но свинското колко да го опушвам.И последно,свинското след опушването да го изварявам ли във вряла вода или само да го изветрея?
Илчо Илиев - майстор
Здрасти Дака!
При това осоляване няма нужда от обезсоляване.
Заека го опуши 3-4 ч, но свинското поне 8...
Вари се в саламура-25 гр сол на 1л вода...заека 10-15 мин, за проба, дали е сварено, разчупи таза, ако там е сварено,значи е готов,а и когато щръкнат кокалчетата на коленцата, виж на снимката дет съм я качил...
За свинското.. ако е по-дебело парче е добре да го срежеш, да е като много дебела пражола, за да може да са свари по--лесно, там пробата е е като стиснеш , да не е меко..
Ако свинското е шол или рибица може да го направиш само пушено..сурово пушено, след като се опуши го закачаш за няколко дни да поизсъхне..
markov_75 - специалист
О.К. Илчо.Свинското е гърди,а да го варя ли,или само да го подържа във водата само колкото да убия миризмата на пушека?
Илчо Илиев - майстор
Трябва да се посвари, поне 15-20 мин, иначе няма да ти хареса, а после го остави да се проветри...
mlado-maistor4e - специалист
stiv1961 написа:
mlado-maistor4e написа:
В ТИМТИРИРАМ няма офис на куриерска фирма :-D . Иначе бих ти подарил две парчета осолена сланина а ти да си я опушиш ако искаш :)
Стив от Добрич съм, благодаря че се отзоваваш. Много искахме да усетим вкусът на пушено домашно. Нямам точно в момента подготвено съоражение за пушене, а и в близкия месец нямам време да го подготвя(или трябва да сдялам нещо със 2 метални кофи ) А Студено или горещо опушване препоръчвате за сланина ?. Много добри работи показвате тук браво. Отдавна ви чета. :prayer: А пробва ли рецептата от 11-та страница за скумрията в бутилка ? :rolleyes:
stiv1961 - майстор
Че и Кубрат ти е далеч- към 140 км. Можеше да отидеш на гости на Илчо :) Относно скумрията в бутилка- не съм я пробвал защото торбалан писа, че не е очарован от изпълнението. Аз сланината я опушвам около 3 часа на около 70 градуса.
teon - специалист
... моята пушилня е елементарна-тенекия от сирене...горния капак го направих на тавичка в която се събира мазнината...слагам я направо на котлона...отгоре я покривам с вестник и затискам с една тротоарна плочка...оня ден окъдих 5 скумрии...за 45минути бяха готови...
Прикачен файл:
Canon 001.jpg
Canon 001.jpg (100.49 KиБ) Видяна 2788 пъти
Прикачен файл:
Canon 002.jpg
Canon 002.jpg (105.6 KиБ) Видяна 2788 пъти
Прикачен файл:
Canon 003.jpg
Canon 003.jpg (117.06 KиБ) Видяна 2788 пъти
Прикачен файл:
Canon 004.jpg
Canon 004.jpg (108.83 KиБ) Видяна 2788 пъти