• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
jorkataG написа:
Гледам и си мисля каква тема се е образувала значи - МН ХУБАВААААААА :-D :-D :-D
Обаче има един пропуск. Който познае от първите 10 човека получава пиячка към мезето си :drinkers:
Обещавам да съм честен и да не извъртам какво липсва и какво не :-D :-D :-D
Ами незнам, но може би липсва кой с каква пиячкак консумира мезетата :lol: :drinkers:
Съни - специалист
Stefan_62 написа:
Съни написа:
Ето нещо, което смятам ще се впише в месната ви диета. Та значи обзавеждам се с едно свинско контра филе аз, обаче вместо да го беся го замислям в друг пъклен план. За добавка строявам и два вида сирена, а имено чедър и еменетал за тост, и шунка или бекон, че гоня и фасон. За подправки подбирам обичайните за мен кориандър, кимион, чер и сякакви цветове пипер ако имам, и ако се заигравам дори мащерка турям.Следва чаша откъртена от душата ми бира, или още по тежкото червено вино. Та нарязаното на филии, но не докрая защото гоня цялост на основата, месо режа на филии.Овкусявам и оставям поне три часа. Като се разберем, че вече сме вкусни идва момента да направим добавка от сирената в наравените прорези. Редим си шунката и двата вида сирена в прорезите и казваме колко сме красиви та да ни харесат. Това хубаво нещо пие много вино и е по думите на потърпевши страхотна месна торта.
=D> Браво Съни, изглежда страхотно и вкусно, но не разбрах две неща. Първо /бирата или виното/ пиели се по време на приготвянета на това чудно кулинарно изделие :lol: или се полива с тях върху месото. И второ това нещо когато се приготви с всичките му продукти запича ли се във фурна или се яде сурово :lol: :drinkers:

Хихи, разчитайте на мен да ви напиша рецепта дето само аз си я разбирам. Доказано съм талантлива в тази посока. На конкретните въпроси: И двете се правят и се кисне месцето във биричка или винце и се консумира някое чашле докато се твори за вдъхновение. Колкото до печенето аз съм такъв серсем суровояд, че като нищо бих го заръфала и сурово, ама нали пораснах вече и за да не ям бой го слагам в един тювеч, заливам с маринатата, в която е висяло "сто" часа и го пека на 200 градуси, ама за колко точно не знам. Някак винаги разбирам като е готово и накрая задължително запичам без капак за дестина минутки.
Теди - специалист
Stefan_62 написа:
jorkataG написа:
Гледам и си мисля каква тема се е образувала значи - МН ХУБАВААААААА :-D :-D :-D
Обаче има един пропуск. Който познае от първите 10 човека получава пиячка към мезето си :drinkers:
Обещавам да съм честен и да не извъртам какво липсва и какво не :-D :-D :-D
Ами незнам, но може би липсва кой с каква пиячкак консумира мезетата :lol: :drinkers:
Ми за друго и аз се не сещам да липсва. Апетит има, ракия има, мезе има, какво му трябва на човека? :roll: :mrgreen:
big_death - специалист
Дали не се пече тва ??? Не догледах - писано е - извинете :?
jorkataG - специалист
има имааааааааа :-D :-D :-D
нещо липсваааааааааааа :-D :-D :-D
та даже и за още нещо се сетих и за да не ви мъчим ще кажаааааа :-D :-D
първо тъй като представяте тия вкусотии барем по една салфетка раздайте че направо ръкава го направих на нищо да се трия :-D :-D :-D :-D
и второто за което се сетих е че никой не е представил масата с компанията сами ли си ги ядете тия мезета бре :-D :-D :-D срамота.
Викам на доктора /мой приятел/ "Абе докторе що ма боли главата снощи ударих две ракии" а той ми вика "Ми щото си си ги пил сам без лекарско наблюдение" :-D :-D :-D :-D
:drinkers: айде наздраве от мен
kalpev - специалист
jorkataG написа:
...барем по една салфетка раздайте че направо ръкава го направих на нищо да се трия :-D :-D :-D :-D
Тази функция спокойно може да се вмени на модераторите - да раздават салфетки още на входа към темата. Явно, ще трябва да се говори с администратора :yawinkle:
Произведенията няма да коментирам, защото ми е беден речниковия състав...:2thumbs:
Теди - специалист
jorkataG написа:
има имааааааааа :-D :-D :-D
нещо липсваааааааааааа :-D :-D :-D
та даже и за още нещо се сетих и за да не ви мъчим ще кажаааааа :-D :-D
първо тъй като представяте тия вкусотии барем по една салфетка раздайте че направо ръкава го направих на нищо да се трия :-D :-D :-D :-D
и второто за което се сетих е че никой не е представил масата с компанията сами ли си ги ядете тия мезета бре :-D :-D :-D срамота.
Викам на доктора /мой приятел/ "Абе докторе що ма боли главата снощи ударих две ракии" а той ми вика "Ми щото си си ги пил сам без лекарско наблюдение" :-D :-D :-D :-D
:drinkers: айде наздраве от мен
Хехе, на никой не му е до снимки като има къмпани :-D

filmatoplo Ама моого добре аранжирано туй чифтье. :lol:
jorkataG - специалист
Филмче ако ти си сгласил и тоя коктейл направо уби рибата в дунава :-D :-D :-D
jekasus - майстор
А така, дразнете хората, които карат само на "тревата" :-D

Прикачен файл

DSC_0773.jpg
  • 1
  • 26
  • 27