В моите сложих 40% телешко, 50% свинско (не тлъсто) и 10% Сланина
Тук е доста студено нощем, за тази нощ го дават -7 градуса. Чудя се дали ще исъхнат вобще 


nikivd написа:Колега не знам къде си чел тези глупости, но селитрата е забранена в доста страни, и е канцероген. Технолог, който работи от години във фирма за производство на месни продукти ми даде рецептата. Каза ми да не слагам селитра, защото тя е само за цвят!!!Ти си чул от технолог, пък на мене родителите ми са технолози и от как се помня в къщи се правят суджуци
filmatoplo написа: …външната част на луканките започна да посивява или побелява….Е, те това нЕкои му казват „бяла благородна плесен”. Приема се , че е резултат от правилна ферментация.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: