• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15
Съвети за начинаещи готвачи.
vini7 - напреднал
Здравеите на всички рикиджий. Интресувам се може ли тези котлони да работят на метан. Когато се газифицирах накарах фирмата която правеше инсталацията да ми оставят един кран зад къщата за тази цел.

Прикачен файл

1283857873_lnrg5409_gk.jpg
1283857873_lnrg5409_gk.jpg (47.32 KиБ) Видяна 4921 пъти
lov - майстор
Би трябвало да може само дюзата трябва да е с по голям отвор.

И внимателно с метана щото не е като от шишето да свършва. Даже се чудя как така на своя глава са ти оставили кранче.
vini7 - напреднал
Какво ф трябва да е да е за метан за 9 кв котлон
lov - майстор
Проба му е майката :? но е почти два пъти по голям със сигурност. Ти ще си първия дето се е захванал да пробва. :lol:
Отделно там където е дюзата страничния отвор трябва да има едно тенеке с което се регулира пък и въздуха.
vini7 - напреднал
Сигурно и маркуча трябва да с по широк отвор. Крана е 3/4
lov - майстор
Би трябвало да е достатъчен.
crez - майстор
stiv1961 написа:
В една друга тема писах- от 90 кг захар и 300 кг джанки - 110 литра 70 градуса спирт :supz: след преварката. Значи след градирането ще имам около 160 литра 48- 49 градуса за делници и празници :)
Стиви, на това ракия ли му думат :? , та то си е чист самагон, то само захарта дава това количество алкохол. Отгоре на всичко и джанки, то на джанковицата и викаме пърцуца, това не е ракия, плодова ли е не ми я хвали. Грозданката от качествено вино, двойно преварена е това е ракия. От 100л.вино изкарвам 30-35л. ракия със среден градус около 55, след 1 седмица пак в казана и чисто 25 л. чисто ароматно 70 градусово питие. :lol: в акациево буре и се пие след 4-5 месеца.
nikolson - майстор
Тази година няма да варя,щот* миналата:1100кг мускатово грозде+60кг захар=300л ракия на 70градуса.
Наздраве на всички :partyman:
iivanov - майстор
Crez,aй недей дa пишеш тaкa...Ще ги нaтовaря всички желaещи съфорумци нa влaкa и ще ти се чучнем до aкaциевото буре,дa знaеш.Без пaри ще ги возя... :drinkers:
Фло - специалист
crez написа:
. чисто ароматно 70 градусово питие. :lol: в акациево буре и се пие след 4-5 месеца.
В практиката се е наложило дъбовото буре.Причината е в специфичната клетъчна структура на дъбовата дървесина,която пропуска кислорода от въздуха към ракията и той предизвиква умерено окисление.Вследствие на окислението се образуват ароматно-вкусови вещества и напитката се "облагородява",казват му на тоя процес "зреене" или "стареене".Градусът на качественото питие за консумация би трябвало да е 43.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15

Тема "Варене на ракия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: