• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Съвети за начинаещи готвачи.
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes, ами то аз точно така я направих, но без изкисването.
чимен = сминдух доколкото съм го разбрал. Има в Метро, ама вие май си нямате.
bulhomes2 - майстор
Хехе. Малко ме обиждаш на малък град :-D . Постоянно съм някъде в страната, така че не ми е проблем. В Метро обаче не се бях сещал да търся.
ArturDent - Почти Безобиден
Изобщо не те обиждам, просто споделям.
При нас като в среден град, открих само в Метро. При другите Кауфланд, Лидл и т.н. нямаше сминдух.
А нещо на което пише чимен - изобщо.
torbalan - Дървен философ
аз я кисна няколко дни в сол, като я отцеждам от сока, който се отделя...

след това - изкисване, окачване на ченгел и после хам-хум...
bulhomes2 - майстор
Май не е все едно - виж и тая тема - http://archives.bg-mamma.com/archive/in ... c=342107.0

Прикачен файл

Chimen.jpg Нарочно го снимах на фона на зелената гъба в мивката. Сминдуха не е ли зелен
svetliopi44 - Чирак...
ArturDent написа:
svetliopi44 написа:
Ako не си го изкисвал поне 10-12 часа ще е много солена ...
няма да се лизва :?
Имам достатъчно вино ;)
А и това е нулева серия. Като блъсна някое теле ще изкисвам повече.

Бе казах ти аз че ще е солена ама неме послуша ... :roll:
ArturDent - Почти Безобиден
Моето пакетче на което пише "Сминдух" съдържа прах със същия цвят, но по-ситен.
torbalan - Дървен философ
мхм
имам във фризера телешко...
имам и сол.....

що ли не взема да спретна една нулева серия и аз :)
ebahti - майстор
Аз си спретнах оня ден 1 мръвка ама от свински врат,сега се суши..........въргалям я у кви подправки имам под ръка-3 дена сол и поне 10 часа киснене у вода,на преса я не слагам.Само да спомена че според мен пастърма от свинско става само от врат-пробвал съм и от бут ама цвета и вкуса не стават :!:
torbalan - Дървен философ
от свинско не съм пробвал и не ме влече...

свинското го правя по друга схема...

голямо парче от бут го въргалям в много чер пипер и смлян бахар
поставям го в съд, за който имам капак...
капвам малко винце, слагам чесън и дафинов лист... и малко краве масълце отгоре...

слагам капака и го пъхам във фурната на 110 градуса за шест - седем часа...
отварям капака и почвам да поливам със соса, който се е образувал, докато се оформи приятна коричка...

с останалата част на соса и гъби забърквам сос....

от там нататък с червено вино мисля, че знаете какво се прави...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Туршии, боб, кисело зеле, дайте да си поговорим за Пастърма!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: