Andri01 написа:Дай малко инфо относно количеството кориандър,който слагате. С мед се маже капака при преварката,нали?На предната страница съм писал аз колко слагам, но ще ти повторя. На 100-120 л. казан слагам три пакетчета от по 10гр. кориандър на зърна и се получава идеален аромат. Капакът се маже с мед и при самата варка, но може и при преварката. Както писах и преди кориандър се слага само при варене на джибри или вино, при плодова ракия няма ефект /просто се смесват ароматите на плода и кориандъра/. Нека и колегата "man_un" да сподели колко кориандър слага на казан, но ти самият ще си прецениш след първото варене, дали да намалиш или увеличиш количеството на кориандъра /според предпочитанията ти/. Пробвай с три пакетчета за 100л.-ов казан, пък сам ще прецениш, ако казана е по голям ще сметнеш колко да сложиш. Успех.
![Partyman :partyman:](./images/smilies/icon_pidu.gif)