Съвети за начинаещи готвачи.
chagovec - помощник
Аз ги правя на фурна-кисело мляко,горчица,сол иподправка за барбякю оставям ги за 1-2 часа може и по малко,ако бързаш и стават ммммммммм да не ви говоря!!!
parketmilanov - специалист
Та да споделя опит с таканаречените пържолки на БоБИ ;)
1.Месце -аз взимам малко вратни и малко котлетни пържоли /за всеки вкус/и поне 10 ина ребърца за цвят и мезе
2.начуквам месцето с дървено чукче , след това всяка пържолка обмазвам с смес от черен пипер сол малко пикантина , червен пипер/може и лут.накррая ги обмазвам с зехтин .маринатата я правя 1бира ,1 чаша вода пак пикантина черен и червен пипер и 2глави лук нарязан на ситно .така месцата стоят мин.2 чаша /най добре 1 нощ/после паля барбекуто и малко преди да стане си правя специален сос в една чашка зехтин , кетчуп черен пипер и дижонска горчица в тайна майна пропорция .
обмазвам с готварска четка всяка пържолка от 2 те страни и меткам на сгорещената скара /това повтарям поне още един път докато се получи една нежна глазура ......./преглътнах/пека според вкуса на народохапващите за някои алангле за някои препеченичко ....и ТЕ ТАКА !!!! :)
zmeios - специалист
Стефан написа:
Вече никога не размразявам в микровълновата, защото силно се влошават вкусовите качества.
Вярно е. И все пак има и друг добър начин: в нормалната фурна, на вентилатор само.

Мойто Горенье има такъв режим, но предполагам че и много други имат. Оставяш замразената мръвка във фурната и пускаш "вентилация". Перката на гърба на фурната започва да върти, но без да включва каквито и да е реотани.

Става отлично.

Ако е месо, което има тенденция да изсъхва (т.е. без тлъстинки, примерно чисто телешко, чист котлет или пиле), от време на време отваряш и пръскаш със чешмяна вода от спрей бутилка.
sasooooooooo - "специалист"
Ето и друг модел :lol: :
Свинските пържоли се начукват,слагат се една върху друга, като помежду им се редуват
олио, сол, черен пипер млян, чубрица и едро нарязан лук.
Оставят се едно денонощие в хладилника.
Майка ми така правеше новогодишните мръвки, а аз сега целогодишните :-D
Бон Апети!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
По секо време се за едене мислите! Аааа! 7:37, 3то кафе...
За пържолите. Начукват се лекинко и хубавинко, да им разкъса малко връзките между влакната. Иииииии после в марината. Може суха, може мокра. Сухата е всички треволяци и тн подправки които си ви подхождат на мирис. Аз лично не понасям готовите с глутамати и с лук и дето ми миришат еднакво... Това чер, бял, зелен, червен пипери, сминдухи и чубрици, джоджени и босиляци.... чай, канела, абе каквото си искате. За да са по-сочни, без сол. Мокра марината с олио, вино, бира, абе каквото се откъсне от сърдцето....плътно в кесийка, може и в тенджерка, но без въздух е по-добре. Да престои една "нощ" е най-хубаво. Колкото повече-толкова повече, но без прекаляване, че да не тръгне месото на другаде.
Педи скарата пак в марината, тоз път с масло и сол иииии му идва времето за красивите чертички. добрата скара и каренца рисува. После на по-слаб огън.... ииии ... абе....
Кафенце?
sasooooooooo - "специалист"
май забрави, че си писала вече по темата?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Nеее, ама пак ми се прияде.

Тема "Питане за пържоли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: