Здравейте, тази година ще се наложи да правим луканки(суджуци,дядо).Въпросителната е че червата които ще ползваме ще са пресни от прасето и телето които ще заколим. Дали може така,трябва ли да ги обработим предварително(докато се приготви каймата за пълнене 2-3 дена).
И става така че колкото повече чета за рецепти,толкова повече се колебая коя да изберем. Аз на всичко му казвам "луканка",ама по форумите ги разделят на луканки и 100 вида суджук. Наистина ли такава сравнително малка разлика в съотношението на подправките ,може да промени осезаемо вкуса на два вида луканки?
И става така че колкото повече чета за рецепти,толкова повече се колебая коя да изберем. Аз на всичко му казвам "луканка",ама по форумите ги разделят на луканки и 100 вида суджук. Наистина ли такава сравнително малка разлика в съотношението на подправките ,може да промени осезаемо вкуса на два вида луканки?