Съвети за начинаещи готвачи.
КИМИ
- специалист
414 мнения в "Опушване на месо и риба."
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Стив, не каза как в станало пиуто....
Според мен трябваше да направиш половините по различните начини....едната да я свариш преди пушене,а другата след, за да имаш най-точна база за сравнение....
Сланината как я направи.....нещо си станал потаен
Според мен трябваше да направиш половините по различните начини....едната да я свариш преди пушене,а другата след, за да имаш най-точна база за сравнение....
Сланината как я направи.....нещо си станал потаен
stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
Няма тайни
, сланината я извадих от тенекията, изплакнах я с вода, подсуших и.. на шиша. За пилето съм го обяснил в горните постове. Даже си мисля, че преди опушването трябва да се свари още малко. Колегата го вари 10 мин. в тенджера под налягане, аз го варих 20 мин. в обикновена тенджера. Получи се малко жилаво, но пък за сметка на това много вкусно. Следващия път ще увелича времето на 30-40 мин. и ще шпиковам със сланинка за да стане по- блажно
Какво да се прави в тоя сняг освен свинско, винско и приятели да сподеят трапезата
Какво да се прави в тоя сняг освен свинско, винско и приятели да сподеят трапезата
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Пробвай първо да опушиш,а след това да свариш,а за шпиковането....не съм правил такова..
Струва ми се,че е доста варенето, ако наистина е в тенджера под налягане...
Аз варя заек 10-15 мин, пиле скоро не съм правил, но ако е по-големичко и цяло, може и 20-25 мин,но в обикновена тенджера
п.п. преди правех заек в тенджера под налягане...
правих няколко пъти,но все дърти зайци,но веднъж се случи млад...на 4-5 мес. и като съм му хванал мярката да го варя 30-40 мин и...познай, вътре беше на каша всичко...
Струва ми се,че е доста варенето, ако наистина е в тенджера под налягане...
Аз варя заек 10-15 мин, пиле скоро не съм правил, но ако е по-големичко и цяло, може и 20-25 мин,но в обикновена тенджера
п.п. преди правех заек в тенджера под налягане...
правих няколко пъти,но все дърти зайци,но веднъж се случи млад...на 4-5 мес. и като съм му хванал мярката да го варя 30-40 мин и...познай, вътре беше на каша всичко...
ivanjordanov78
- помощник
- Мнения: 15
crez написа:Ето ти няколко идеи за съоръжения за опушване.Еййй, на руски език всичко може да се намери начи...тц тц тц
http://vip-samodelki.ru/hunt/75-prostaja-koptilka.html
http://www.ulov.ru/tur/tureda/teda9.shtml
Иначе браво за инициативата! Изглежда много вкусно. ;)
gogata1987
- специалист
- Мнения: 150
Реших да тествам този уикенд своеобразната пушилня, която си спретнах. Обесих вътре 1 паламуд, към 700-800гр, който киснах 24ч. в вода и сол(30гр сол на литър), покрих дъното със стърготини от череша, малко черен пипер на зърна и 2-3 дафинови листа. Стана страхотен за около час на огъня. (Между временно, че нещо ми празнееше тенекията, метнах и едно свинско бонфиле на сача - доста "гадничко" се получи.)
Крайния резултат така и не можах да го снимам, че не се задържа достатъчно дълго на масата.


sspoko
- специалист
- Мнения: 635
gogata1987 написа:Реших да тествам този уикенд своеобразната пушилня, която си спретнах. Обесих вътре 1 паламуд, към 700-800гр, който киснах 24ч. в вода и сол(30гр сол на литър), покрих дъното със стърготини от череша, малко черен пипер на зърна и 2-3 дафинови листа. Стана страхотен за около час на огъня. (Между временно, че нещо ми празнееше тенекията, метнах и едно свинско бонфиле на сача - доста "гадничко" се получи.)талаша може да се замени с нарязани на ситно / около 2 см/ млади клончета от слива, череша, праскова и прочие.Крайния резултат така и не можах да го снимам, че не се задържа достатъчно дълго на масата.
![]()
gogin
- специалист
- Мнения: 79
Здравейте, и аз днеска пробвах пушилнята направена от бойлер на твърдо гориво стана много хубаво, но не мога да пусна снимките защото са с лошо качество и почти нищо не се разбира. Пуших с орехови черупки и клонки от синя слива. Сега отлежава в хладилника. Пуших около 2-2;30ч но ми излезна леко черничко и го киснах 2 пъти по 5 минути както е написал колегата.утре ще видим какво е станало

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!

