• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
Илчо Илиев - майстор
Малеее......
Стефко,не знам как ще ти прозвучи, но калиевия сорбат, който аз купувам е пакетиран в....Русе...
Има го по агро аптеките и е по 50 гр, като цената варира...2-2,6-3 лв, е казват,че единия бил нашенски,а другия вносен, но го пакетира една фирма..
Стив, не те знам какви опаковки вземаш, но 20 пакета са си доста нещо, като се има в предвид,че на бидон 100-120 л се слага ....50 гр..т.е. 1 пакетче..
Та и колегата kuger , на 30 кила зеле, ако пакетите са по 50 гр...малеее, то и бидона ша е изтръпнал, но поне е гарантирано пресечено зелето.....

пп. В тая връзка се сетих за един виц...
Една ''скопосана'' циганка взела баница да прави,но се заблеяла и ..баницата поизгоряла и манго Асан се развикал..
-Шуу, маре Айше, згоря баницата мари...
-Згоря, Асане ,ама барем опече...
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
Стив, не те знам какви опаковки вземаш, но 20 пакета са си доста нещо, като се има в предвид,че на бидон 100-120 л се слага ....50 гр..т.е. 1 пакетче..
Та и колегата kuger , на 30 кила зеле, ако пакетите са по 50 гр...малеее, то и бидона ша е изтръпнал, но поне е гарантирано пресечено зелето.....
Ами до сега съм намирал по хранителните вериги ей такива пакетчета по 9 гр.:
Прикачен файл:
Kaliev_Sorbat_MPPO.jpg
Kaliev_Sorbat_MPPO.jpg (79.33 KиБ) Видяна 1703 пъти
Произведено в ,, Далечен изток" :-D - няма майтап, така пише на пакетчето.
Сега като се замисля май не ми излиза сметката. По спомен бяха около 50 ст. за 9 гр. :? , при положение, че в бъчвата 100 гр. е 2 лв.
nikolson - майстор
stiv1961 написа:
Произведено в ,, Далечен изток" :-D - няма майтап, така пише на пакетчето.
Какво нещо е животът. Пустите габровци станали китайци... :lol:
stiv1961 - майстор
Да бе, и аз знам, че фабриката е Габровска ама а де :-D , ако се сетя ще снимам едно пакетче като си отида на село.
Stefan_62 - майстор
Предполагам "Калиевият сорбат", че е внос от Изтока, а нашите само го пакетират и затова да пише, че е от далеч.
Миналата година си бях купил като твоя Чена, но както казах тази година не откривам на "Меркурий". Днес ще проверя и по агромагазините в града, надявам се там да има.
nikolson - майстор
Фирмите, предлагащи подправки не са една и две. Тъй че, ако не е Меркурий, ще е друга.
Stefan_62 - майстор
nikolson написа:
Фирмите, предлагащи подправки не са една и две. Тъй че, ако не е Меркурий, ще е друга.
Прав си но по хранителните вериги миналата година намерих "Калиев сорбат" само на "Меркурий", предполагам, че по агромагазините ще са на друга фирма. Както каза колегата "Илчо Илиев" той си е купувал който е пакетиран в Русе :? . Е все ще открия някъде, ако ли не ще поръчвам по нета. :lol:
kuger - майстор
[quote="Илчо Илиев"]

4 по 9 гр., бре :-D
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
на 30 кила зеле 4 по 9 гр., бре :-D
Малии, а ма то с 6гр. повечи бе, май шъ съ удърви бидоня :lol: :thumbs: :drinkers:
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: