• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
Tony_av - помощник
Здравейте Пушачи ,
искам и аз да стана и за целта да ви попитам, че от всички мнения, които прочетох не разбрах - кое е за предпочитане студеното или топлото.
Трябва да направя системата щото и корем ме заболя, камо ли колко слиюнка преглътнах - много е, та кое от двете ?

Благодаря :-D
mlado-maistor4e - специалист
Заложи на топлото пушене според мен, по-малко време ще ти отнеме, студеното пушене може да отнеме дни :-D
Доколкото съм чел разликите са :
Температурата на опушване- Студено опушване при 20-30 градуса, докато топлото от 50 градуса и нагоре до 300. Горещото опушване се извършва непосредствено в горивната камера, докато студеното се извършва в отделна камера. Студено опушване за сирене ,сьомга, при горещото можеш тлъсти меса. Мисля че и при студеното става да се опушват тлъсти меса, но мисля че ще отнеме 4-5 дена.

Изображение

Както се вижда от снимката , при студеното опушване , не се създава бариера или коричка на месото , при което димът преминава през него. При горещото се създава съпротивление от външна коричка. Опушваното месо при студения метод, ще има по силен аромат .
jinio - специалист
Някой имали представа как може да се измайстори те такава чудесия.

https://www.youtube.com/watch?v=aAGqgJev8dE

или като това
https://www.youtube.com/watch?v=vBryOEX1obA
jinio - специалист
Ето истината. Мисля да си го направя докато съм отпуска.

https://www.youtube.com/watch?v=2ffD0Qflm24
stiv1961 - майстор
Търси в руските сайтове- те са майстори в това
http://www.youtube.com/watch?v=teTTvsupC80
Аз си направих подобен и по- простичък, но нямам за сега източник на налягане( накакво компресорче). Има го някъде в темата.
jinio - специалист
stiv1961 написа:
Търси в руските сайтове- те са майстори в това
http://www.youtube.com/watch?v=teTTvsupC80
Аз си направих подобен и по- простичък, но нямам за сега източник на налягане( накакво компресорче). Има го някъде в темата.
Здравей Стив, тъкмо от там видях и ще го направя тези дни. Аз лично мисля да опитам с помпичка за аквариум, има от 5 до 20 лева, мисля с такава от около 10 да го направя. Тук по клиповете също е с помпички за аквариум.

Видя ли какво имам намерение да направя с хладилника, вий моля те и ми кажи дали ще стане или дай някакъв съвет.
jinio - специалист
Ето днес какво сътворих набързо. Сега ще мисля някакъв сандък да го използвам на мястото на кашона. Иначе вътре съм заредил две парчета вратле.

Прикачен файл

DSC_0175 (Copy).JPG

Прикачен файл

DSC_0174 (Copy).JPG
DSC_0174 (Copy).JPG (101.73 KиБ) Видяна 3055 пъти
stiv1961 - майстор
Това компресорче ли е, има ли добър дебит, в смисъл духа ли достатъчно пушилка в кашона. Аз системата я направих ама нямам източник на налягане :sad:
jinio - специалист
stiv1961 написа:
Това компресорче ли е, има ли добър дебит, в смисъл духа ли достатъчно пушилка в кашона. Аз системата я направих ама нямам източник на налягане :sad:
Помпичка за аквариум, духа си нормално и няма проблеми. Цената е от 5 до 10лв, аз взех от 5 . можеш ли да ми пуснех схема и размери на твоята система?
stiv1961 - майстор
То схема няма, всичко е импровизация от подръчни материали, виж на стр.15 от темата. Даже и клип съм направил. Ноооо дебита на вентилатора е малък, за това търся нещо по-яко.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: