• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
jinio - специалист
То твоето е малко по-различно от моето, и за това на мен ми е достатъчно компресорчето от аква-помпата. На теб ти трябва доста мощен, пробвай с 12В вентилатор за компютър, сложи го в една от тези тръби за аспиратор, след което премини към по тясна. Със сигурност ще стане тъй като с такова съм си направил за издухване на компютри.
stiv1961 - майстор
jinio написа:
На теб ти трябва доста мощен, пробвай с 12В вентилатор за компютър, сложи го в една от тези тръби за аспиратор, след което премини към по тясна. Със сигурност ще стане тъй като с такова съм си направил за издухване на компютри.
Ами аз със такъв вентилатор го пробвах, но идва слабичко.
jinio - специалист
stiv1961 написа:
jinio написа:
На теб ти трябва доста мощен, пробвай с 12В вентилатор за компютър, сложи го в една от тези тръби за аспиратор, след което премини към по тясна. Със сигурност ще стане тъй като с такова съм си направил за издухване на компютри.
Ами аз със такъв вентилатор го пробвах, но идва слабичко.
Вземи тогава един сешоар, от тези елит или друга ефтина марка, за около 20лв и ще стане.
stiv1961 - майстор
Дали ще издържи на по- продължителна работа-3-4 часа например :? Мисля си с по- голям вентилатор, на 220 волта.
jinio - специалист
stiv1961 написа:
Дали ще издържи на по- продължителна работа-3-4 часа например :? Мисля си с по- голям вентилатор, на 220 волта.
Със сигурност ще издържи, ти ще го сложиш само на студено без да включваш реотаните. Аз пуснах един миналата година в една кутия от хладилник, издържа седмица без проблеми, а и още го използвам и още работи.
stiv1961 - майстор
Жената има май един развален, все ме молеше да го погледна ...... и аз и купих нов :-D от мързел. Ще я питам, дано не го е изхвърлила.
jinio - специалист
stiv1961 написа:
Жената има май един развален, все ме молеше да го погледна ...... и аз и купих нов :-D от мързел. Ще я питам, дано не го е изхвърлила.
Нали знаеш "Всяко удоволствие за жената е тормоз за мъжа" и съответно изхождайки от тази тези значи си е негова собственост, така че взимай смело и пробвай със сигурност ще стане.
kuger - майстор
stiv1961 написа:
То схема няма, всичко е импровизация от подръчни материали, виж на стр.15 от темата. Даже и клип съм направил. Ноооо дебита на вентилатора е малък, за това търся нещо по-яко.
Знаеш ли от кога те дебна да си върна жеста? Та на въпроса, имам моторче с турбинка, 12v. Духа като изоглавено, но трябва да се монтира в тръба. Точно 49 мм в диаметър е корпуса натурбинката. Дълго около 85 мм. Требе си захранване обаче.
Прикачен файл:
20141030_232759 (1077 x 807).jpg
Ако си мераклия свирни на лични :partyman:
jinio - специалист
Някой има ли представа дали трици от кестен стават за опушване? Отоплявам се с костен и при рязането му имам много едра трина, мисля си да я използвам за опушване, но не знам дали с нея става.
stiv1961 - майстор
Щом не е иглолистно трябва да става. Що не пробваш с малко количество?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: