• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
vvg - специалист
Stefan_62 написа:
Браво сезонът се открива =D> . Другата седмица го дават застудяване /сега ми се струва още топличко за сушене/, та и аз съм замислил да откривам сезон 2013-2014г. с малко тел.наденица и някое и друго филенце. Съответно ще има и снимков материал.

Колега,хич да не ти пука от температурите навьн!Слагай си мезето на канапа и си го суши /добре осолено ,разбира се/.Цяло лято си суших,суших и на колеги и никой не се оплака,а напротив,искаха все повече...Проверено!Гарантирам :partyman:
Stefan_62 - майстор
vvg написа:
Колега,хич да не ти пука от температурите навьн!Слагай си мезето на канапа и си го суши /добре осолено ,разбира се/.Цяло лято си суших,суших и на колеги и никой не се оплака,а напротив,искаха все повече...Проверено!Гарантирам :partyman:
Аз вече ги заложих, по-горе съм пуснал и снимков материал, но за лятото не съм подготвен за сушене. Догодина живот и здраве съм решил да си направя сушилня като на колегата "valentor", за да мога и лятото да си суша без да се притеснявам от мухи и разни други гадини.
Изображение
SEV - специалист
Тези две парченца ще ги дегустураш ли,ще ги ядеш ли,ще ги миришеш ли.Я зареди малко по сериоьно :wink:
valentor - специалист
SEV написа:
Тези две парченца ще ги дегустураш ли,ще ги ядеш ли,ще ги миришеш ли.Я зареди малко по сериоьно :wink:
Я виж ,Приятелю, коя им е датата на залагане.... и ... си спомни какви бяха температурите до преди 3-4-5-6 денЯ , а ?
За кви сериозни количества иде реч тогава , повтарям ТОГАВА ???
Тези две парченца отдавна са история.......
SEV - специалист
Не така с рогата бре,явно не си усетил шегата в поста ми.Извинявай и :partyman: с новата пратка.
Stefan_62 - майстор
Хайде не се карайте, ами залагайте мезетата да съхнат, че иде "време разделно" :lol:. И качвайте по някоя и друга рецепта, че да разнообразим малко менюто :lol: :drinkers:.
jekasus - майстор
jekasus написа:
Реших и аз да си припомня стария занаят след много години :-D
лека проба със половин кило свински бут -
Прикачен файл:
Прикаченият файл DSC_0831.jpg вече не е достъпен
След близо две седмици чакане :-D
Прикачен файл:
DSC_0843.jpg
naB4o - специалист
Първата партида стана готова, и е на 20% изядена :) Скоро ще залагам второ полувреме :) Стана доста сполучливо, малко соленичко, ама пие повече винце. Рецептата е като повечето тук, а за подправки съм направил микс от каквото се сетя, червен, черен, бял пипери, чубричка и т.н. направих доста предната година и го ползвам и тази, беше затворено и си запази качествата.
Stefan_62 - майстор
Малко допълнение при кайзероването на месото. Добре е след първото намазване на същото със сместа, като позаветря няколко дена да се повтори месото още ведмъж със същата смес.
Изображение
Получава се по-добро покритие на месото с кайзеровъчната смес и равномерното му поемоне на подправките.
vvg - специалист
Stefan_62 написа:
vvg написа:
Аз вече ги заложих, по-горе съм пуснал и снимков материал, но за лятото не съм подготвен за сушене. Догодина живот и здраве съм решил да си направя сушилня като на колегата "valentor", за да мога и лятото да си суша без да се притеснявам от мухи и разни други гадини.
Изображение
Суша на проветрив таван,нито муха,нито оса припарва до тях!Защо-не мога да кажа коя от подправките ги прогонва,но е факт..Не ти трябва сушилня...Ако ще ги сушиш на тераса,тогава вече трябва да мислиш за крадливите гларуси и наглите врабчета :?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: