• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
КИМИ - специалист
По какво се разбира че е време да се сложи калиевия сорбат?
Stefan_62 - майстор
КИМИ написа:
Ами по вкусовите качества на зелето и чорбата. Като стане готово /като втаса/кисело дет се вика и го пресичаш, но зависи ти как го обичаш. Някой го обичат по-хрупкаво, други по-меко, абе както на теб ти харесва.
Stefan_62 - майстор
Днес се снабдих с калиев сорбат и му секнах на зелцето ферментацията. Сега почвам да мисля с какво да го комбинирам във фурната :lol:
kuger - майстор
КИМИ написа:
Слизаш в мазето да претакаш зелето. Бъркаш зад рафта, или там, където си криеш огнената вода, и почваш. Кофа чорба докато токнеш, и 3-4 глътки от шишето. После хрупкаш лист зеле. Така няколко пъти. То, зелето само ще ти каже кога е готово :-D
nikolson - майстор
Stefan_62 написа:
Сега почвам да мисля с какво да го комбинирам във фурната :lol:
Свинско и винско. Няма ли холестерол, няма вкус... :drinkers:
EDI - майстор
Квой туй холестерол, не съм го срещал още, явно не е от наше село :-D .Аз на мойто зеленце нищо не му слагам освен сол и вода, става си самичко без баене и пресичане.
Stefan_62 - майстор
nikolson написа:
Свинско и винско. Няма ли холестерол, няма вкус... :drinkers:
Свинско, винско и три пилешки бутчета м/у тях за аромат :lol:.Започвам. :drinkers:
EDI - майстор
Аааа, ето защо не съм го срещал тоз холестерол. :-D Тя и мойта докторка ми вика, на възраст си вече, дай да ти видим холестерола, аз и викам - ми нямам такова нещо, какво да му гледаш. :-D
nikolson - майстор
Така-а-а, оказа се, че калиев сорбат продават колегите до мене. Обаче по кило. Ще питам комшиите, да си делнем по 100-200 грама.
Стефане, с това пилешко много постно бе! После да не питаш де ми е холестерола...
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: