Днес източих сока и го сложих в друг бидон,направих му воден клапан,преместих го в гаража на по-хладно и мога да кажа,че в момента на вкус е супер,което много ме радва:) Кажете каква е процедурата от сега нататък?
Съвети за начинаещи готвачи.
katcko
- специалист
1011 мнения в "Вино"
КИМИ
- специалист
- Мнения: 540
katcko написа:Днес източих сока и го сложих в друг бидон,направих му воден клапан,преместих го в гаража на по-хладно и мога да кажа,че в момента на вкус е супер,което много ме радва:) Кажете каква е процедурата от сега нататък?След като си го прехвърлил- 20-30 дена трябва да стои на воден клапан,
после:
1. ако ще го бутилираш за дълго- с маркуч на пръчка на 10-15см. от дъното изтегляш виното в друг бидон, после ако не е бистро- добавяш бентонит, ако е с кисела жилка- добавяш калиев бикарбонаТ(Ии двата ги има в селск. аптеки) добавяш и 100г серниста киселина на 100л вино и бутилираш.
2. ако ще се пие на младо вино до зимата- изкарва се с маркуе както т.1 измиване на бидона от винената кал и връщане на виното в него или по-малък- за предп. до 35л. ако има, ако не- в големия, избистряне с бентонит. ако е кисело- както т.1 с калиев бикарбонат и в тоя случай без серниста киселина, или 1/2 доза и това е- имате бистро и стабилизирано младо вино.
bulhomes2
- майстор
- Мнения: 5536
Е, от къде ще дойде този кислород? Нали капака е затворен. Не е затегнат за да могат да излизат газовете от виното (като повишат налягането си). Кое ще накара кислорода да влезе? Преди няколко поста попитах, но не ми отговорихте. Ако имате 80 литра вино, а бидона (бурето) ви е 100 литра - какво правите с останалите в него 20 литра въздух с кислород?
kapanec
- специалист
- Мнения: 441
bulhomes2 написа:Е, от къде ще дойде този кислород? Нали капака е затворен. Не е затегнат за да могат да излизат газовете от виното (като повишат налягането си). Кое ще накара кислорода да влезе? Преди няколко поста попитах, но не ми отговорихте. Ако имате 80 литра вино, а бидона (бурето) ви е 100 литра - какво правите с останалите в него 20 литра въздух с кислород?Палиш една сярна лента и затапваш бурето до като гори лентата като свърши кислорода си угасва. А сярата не позволява да, се развива оцетната ферментация и др .
Последна промяна от kapanec на пон окт 14, 2013 9:36 pm, променено общо 1 път.
Тема "Вино" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!