Ама то е станало? Според мен се предобря и започва да се разлигавя?
Съвети за начинаещи готвачи.
Mega
- специалист
793 мнения в "Кисело зеле"
filmatoplo
- майстор
- Мнения: 17833
В такъв случай се прави Зеле по Хайдушки
-риташ бидона , колиш прасето и минаваш на мръвки с
.


hidrazin
- майстор
- Мнения: 25418
Щом се е разлигавило и омекнало в дълбочина оправия няма. По мое мнение - мятай го в контейнера и ако има възможност залагай ново. Тъкмо за 2-ри февруари ще имаш зеле.
Солта повече - към 300-350 грама на 10 литра вида. Здраво претакане докато стане. Ако не всеки ден то поне през ден, ама два пъти. Добре затиснато като не трябва да се подава нито кръстачката, нито камъка. Температура - постоянна и да не е на студено. Тия 12 градуса е добре ама ще втасва малко по-дълго.
И никакви такива без достъп на въздух и подобни. Трябват ти бактерии за да превърнат част от въглехидратите в млечна и оцетна киселина. Точно оцетната киселина, която е нежелателна при виното, тук е търсена. Това е и една от важните причини в едно помещение да не се прави вино и туршии/кисело зеле. Лесно може да си заразиш виното с бактерии от зелето или туршията.
Успех!


И никакви такива без достъп на въздух и подобни. Трябват ти бактерии за да превърнат част от въглехидратите в млечна и оцетна киселина. Точно оцетната киселина, която е нежелателна при виното, тук е търсена. Това е и една от важните причини в едно помещение да не се прави вино и туршии/кисело зеле. Лесно може да си заразиш виното с бактерии от зелето или туршията.
Успех!

kuger
- майстор
- Мнения: 4293
Първа е единствена ще е. Миналата година не помня точно кога го заложих, изхвърлих останалото в бидона чак в края на юни тази година. Без да ползвам противогаз
. Почти отлично си беше.
Сега май по-ранко го заложих, ама и по-ранко ще имам готово.
Избата на къщата е почти вкопана в земята, държи постоянна температура, тъкмо за зелце.

Сега май по-ранко го заложих, ама и по-ранко ще имам готово.
Избата на къщата е почти вкопана в земята, държи постоянна температура, тъкмо за зелце.
Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!