Когато я поставя в дамаджани с широко гърло за десетина дена отворена (след варенето и) , вътре слагам и 4-5 стръка гьозъм/джоджен - зелен. След 2-3 дена започва да променя цвета си и става мека..... Стръковете се държат вътре докато се получи цвят по желание - леко жълтозелен.....
Лесен и ефикасен метод.
Да не се оставят стръковете вътре за постоянно (макс. 10-20 дена) - да се извадят когато е готова.
								
															
																															
																								
															Лесен и ефикасен метод.
Да не се оставят стръковете вътре за постоянно (макс. 10-20 дена) - да се извадят когато е готова.

 . Такъв цвят ракия още не съм виждал
 . Такъв цвят ракия още не съм виждал  
  
 

 /. Хубаво е в шишетата да има малко въздух-да не са пълнят до тапата. Така ракията поема от кислорода във въздуха и става по-мека с годините.
 /. Хубаво е в шишетата да има малко въздух-да не са пълнят до тапата. Така ракията поема от кислорода във въздуха и става по-мека с годините. 
  
  
