• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Илчо Илиев - майстор
Добра идея Влади, но според мен ще е по-добре да се направи тема само за рецепти...
По всички краища на Б-я има различни специалитети и ще е голяма ценност ако всеки сподели местни рецепти на различни месни произведения на кулинарното изкуство....
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
А бе човек, изтекоха ми лигите :-D =D> Има ли я рецептата в темата? [-o<
Рецептата е: "Свинският врат /нарязан на парчета/заринат в морска сол, държах го 48ч., после 12ч. киснене във вода, вече подправки на вкус, моите бяха: "сбирщайн", от всички които съм използвал до сега и беще останало по малко /чубрица, чер пипер, бял пипер, червен пипер,кимион, кориандър, чимен, мащерка ,риган и накрая малко от една универсална подправка за месо / направих един микс, който минах през една стара ел.машинка за кафе и всичко това смесено /, абе същото както правя рибиците, само, че този път заложих на морската сол.
kuger - майстор
Благодаря, до два дена я почвам.
bulhomes2 - майстор
От някъде съм чувал за свинска рибица, която се вари в маста от прасето и ставало много добро. Някой знае ли как точно се прави?
kuger - майстор
Аз съм варил рибица в зелева чорба, за мас не съм чувал.
Stefan_62 - майстор
bulhomes2 написа:
От някъде съм чувал за свинска рибица, която се вари в маста от прасето и ставало много добро. Някой знае ли как точно се прави?
Ами то в свинската мас е по вероятно да се запържи рибицата от колкото да се свари :?
bulhomes2 - майстор
Става въпрос за тогава, когато се стапя сланината на мас (+пръжки). И аз си мислех, че е по-правилно да му се казва пържене, ама да не спорим за това!
КИМИ - специалист
Привет,
накиснал съм в хладилника едно доволно голямо парче сланина в много солен разтвор на морска сол. Искам да я суша после за 2 седмици, та:

Колко време да кисне в солената вода и после колко време да я изкисвам?
Поздрави! :rock:
stiv1961 - майстор
viewtopic.php?f=28&t=21596&hilit=%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0
КИМИ - специалист
stiv1961,
прочетох темата, само че мойта искам да я провися на конец да се суши на стайна температура след осоляването в саламура и идея си нямам дали е правилно. :drinkers:
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: