• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
kuger - майстор
Зелето ми е готово, днес ще му "пресека белтъка" със сорбат. 4 пакетчета по 9 гр. ще му шибна.
Колете прасетата :-D
vlax - майстор
На коя дата го сложи?
stiv1961 - майстор
Ти си напред с мат,риала, аз го сложих на 08.11. :) , ще изчакам още малко, и без това Пурко ще е готов на 14.12. :axe:
radius - майстор
Тоя сорбат доколко ли е безвреден? Едно време слагахме натриев бензоат, сега май е отречен. Да не стане и със калиевия сорбат нещо такова след време. Не че нещо, но на фона на всичката химия, която ни залива в купешките стоки, ми е малко съвестно да се самонаказвам.
stiv1961 - майстор
По- назад в темата е писано за него. Аз го ползвам от около 3-4 години в туршии и вино и съм още жив :-D Предимството е, че не променя вкуса на мат,риала за разлика от бензоата.
КИМИ - специалист
radius написа:
Тоя сорбат доколко ли е безвреден? Едно време слагахме натриев бензоат, сега май е отречен. Да не стане и със калиевия сорбат нещо такова след време. Не че нещо, но на фона на всичката химия, която ни залива в купешките стоки, ми е малко съвестно да се самонаказвам.
Безвреден е калиевия сорбат,
пресичайте си СЕГА зелето и мешаните туршии и не му мислете. Жик-так. :rock:
ПП.Илчо Илчев да не го пресича, за него моите съвети не важат,
ако иска може и да го пресича на село, само да не коментира. :-D
Kasap - специалист
3% сол и никаква химия! Изкара до август месец и си беше супер-свежо.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Никога не пресичам с рани химии.Правя зелето навън на двора,и правя толкова че когато започва да се затопля вече са останали две -три зелки най-много.Това го практикувам от 3-4 години и съм доволен.
stiv1961 - майстор
На вкус и цвет таварищ нет :partyman:
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: