• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
gechev - специалист
kuger, принципа е еднакъв. Пушек в затворен обем. На Стив е по голяма и за същото време опушва повече месо. Важни са стърготините. В тях руснаците слагат подправки на зърна според месото чаѝ, хвоѝна, индиѝско орехче, кориандър. Наѝ вкусно е студеното пушене, където в пушилната камера температурата не превишава 30-40 градуса, но там процеса е друг, както и пушилнята.
kuger - майстор
Отивам в темата за опушване!
Junak - майстор
Крайно време е и аз да се похваля. Че ще вземе да свърши...

Прикачен файл

IMAG0020.jpg

Прикачен файл

IMAG0021.jpg

Прикачен файл

IMAG00181.jpg

Прикачен файл

IMAG0016.jpg

Прикачен файл

IMAG0013.jpg
Stefan_62 - майстор
Junak написа:
Крайно време е и аз да се похваля. Че ще вземе да свърши...
Браво =D> много добре изглеждат и вкусни, ама ако споделиш и рецептата как ги правиш може и да научим нещо ново :lol: :drinkers:
Junak - майстор
Снимка 13 е това: http://vbox7.com/play:0bd05e7f6e&ef=1 . Правя го трети път - много е точно. Проблема е, че се чака около месец :)

Снимка 16 е свинска рибица.
Рибиците се почистват от ципите. Покрива се дъното на съда със сол и се поставят рибиците. Покриват се със сол и се държат 24 часа. След това се изкисват 3 часа във вода. Пресоват се 4-5 часа между две дъски. Овалват се в смес от чимен, черен пипер, червен пипер, чубрица. Сушат се десетина дни.

Снимка 181 е свински врат.
Като рибиците, но подправките /на вкус/ с вино на каша и месото обмазано.

Тънките месца до наденичките са конско. Изкисването след осоляването - във вино. подправките - преобладаващо чимен
Те и надениците са конско, амаоще не са готови :)
Последна промяна от Junak на чет дек 19, 2013 10:49 am, променено общо 1 път.
Stefan_62 - майстор
Благодаря, клипчето съм го гледал преди, ама наистина трябва да се чака доста, а нямя време :lol: :partyman:
Mega - специалист
Супер са станали мезеетата. При мен филетата са почти готови, но конските луканки са още мекички.
Теди - специалист
Конския ми суджук се рони, няма спойка явно му е малко сланинката. :?
Илчо Илиев - майстор
Теди написа:
Конския ми суджук се рони, няма спойка явно му е малко сланинката. :?
Теди, за да се рони, вероятно е била доста едро смляна каймата и не достатъчно осмесена, мазнината не е фактор в този случай, разточването също е от значение,а и сланина не се добра идея на конско/магарешко, лой става,но сланина може само ако ще се пекат пресни...
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: