• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
kuzo - специалист
Да се похваля аз :-D На 17 години съм...вече 3та година наред произвеждам вино :) тая година след 3-4 дена очаквам над 150 литра вино :) Букет между Мерло-Кабарне=Бордо :) Високачествено вино с божествен аромат,цвят и блясък . Поръчах си и буре от Хасково 1 много стар майстор :), също така чипс (дъбови клечки,преминават през термическа обработка) за придобиване да по добър и мек вкус.И съм решил тая година да участвам на конкурса в Асеновград.. за най-добро вино на града :).Не мисля,че ще го спечеля защото тука в Асеновград мога да кажа,че се произвеждат едни от най-добрите вина в цяла България...но се надявам да спечеля награда за най-млад винар :-D
svetliopi44 - Чирак...
И мойто ще стане до дни ... взех само Мавруд... цвета на виното е невероятен ...чакам с нетарпение да ги източа за да преседи и да го пробвам....
Ако всичко е Ок до година едно 500-600 л. мисля да сложа...

Колко литра е бъчвата и за колко парички говорим.
LazarGanev - "Велик майстор"
Браво kuzo, ще стискаме палци!
kuzo - специалист
svetliopi44 написа:
И мойто ще стане до дни ... взех само Мавруд... цвета на виното е невероятен ...чакам с нетарпение да ги източа за да преседи и да го пробвам....
Ако всичко е Ок до година едно 500-600 л. мисля да сложа...

Колко литра е бъчвата и за колко парички говорим.
Ами и аз така,аз почнах от асмата на двора :Д 1вата година имах 100 кг грозде получи се много добре и запалих се тогава 2рата година 200 кг поръчах само Мерло обаче стана много тежко вино... и затова тая година 100 кг Мерло 200 кг Кабарне (1:2)

Ами аз бъчва не съм взимал,а буре бурето е 200 литра(198) по 2 лв литра,а мисля че бъчвите са по евтини (1.50) но ако искаш да ли отлежава виното ти трябва буре.
kuzo - специалист
Опа забравих да ви напомня да НЕ изхвърляте джибрите от виното ! Сварете си ракия , тогава е най-сладка :) пропорцията е 1:4 (1кг захар 4литра вода) а аз го правя 1:3 но ви казвам как е по стандарт :)
svetliopi44 - Чирак...
Аз нали съм градско чедо... :lol: каква е разликата между бъчва и буре ... :?
kuzo - специалист
Бъчвите предимно ги ползват за стареене на ракия, и по рядко за вино..
Бъчвата стои вертикално,а бурето хоризонтално.

Буре-
Изображение

Бъчва-
Изображение
kuzo - специалист
Хайде де,темата нещо затихна...винен сезон е де похвалете се...колко вино изкарахте,какъв градус,какъв сорт :) ???
neillmakoli - специалист
Хехе искам да се похваля, ама днес му е 20 ден на първото което заложих, вчера го пробвах и е сладко.....мерло,каберне и мавруд в различни съотношения сложих на двете места.
Надявам се да се получи хубаво вино....
Е не е като да няма с какво да се похваля, в неделята хубава ракия изкарах от отелчето.
svetliopi44 - Чирак...
Аз току що идвам от мазето... :)
Начи моето го слагах миналата Събота , днес сипах малко в една чаша и си е направо истинско вино... :shock: възможно ли е да е станало толкова бързо понеже мазето ми е топло ... само дето е мътно но си е вино определено ... колко да го държа още в бидона преди да го източа в бутилки ... ???

п.п.Станало е точно както го обичам ,,, силно и сухо леко трапчиво .... и много ароматно ,а цвета му ..мммммммммм чудесен
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: