Аз, щот не умея да я докарам иначе, първо запичам блата. После го мажа с лютеница (и с резени домати става, но вкусът е различен). Върху лепкавото насипвам саламитата (поне три вида и задължително качествени - шунка, луканка, шпек от цяло месо, които нарязвам на малки кубчета). Подправките ги ограничавам до пипер, нарязан на ленти или цели чорбаджийки, понякога лук и задължително поне шепа маслини (просташко е да се слагат с костилките!). Ако синьото сирене спада към подправките, значи и него броим. Гъби, естествено, но е добре да са леко изсушени, че много вода пускат и разлигавят надолу... Всичко това се запича отново, докато почне да ухае (няма градуси и минути - зависи от плънката кога ще се опече). Чак тогава настъргвам кашкавал (от фризера, че сегашните стават на тесто и не се стържат) и запичам само за пет минути на мах., докато направи коричката. Сервирам с някакъв сос, най-често чеснов в цедено кисело мляко, понеже лесно става.
ПП Втасването освен от маята, зависи и от брашното. Пакетираното понякога не бухва и тва си е... Мазнината е колкото да не залепва тестото по тавата - съвсем малко маргарин върши идеална работа (според мен е грешка да се готви със зехтин, но на който както му харесва).
По мои сметки една пица с размер стандартна тава за фурна излиза около 10-12 лв. и става за час и нещо. Честно казано резултатът не винаги е по-добър от една купешка на пещ за същите пари. Ама предпочитам сам да си я направя...
ПП Втасването освен от маята, зависи и от брашното. Пакетираното понякога не бухва и тва си е... Мазнината е колкото да не залепва тестото по тавата - съвсем малко маргарин върши идеална работа (според мен е грешка да се готви със зехтин, но на който както му харесва).
По мои сметки една пица с размер стандартна тава за фурна излиза около 10-12 лв. и става за час и нещо. Честно казано резултатът не винаги е по-добър от една купешка на пещ за същите пари. Ама предпочитам сам да си я направя...