• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Съвети за начинаещи готвачи.
gogo7777 - майстор
И малко гвоздейки (пиронки, челядинки ... ).
Искаш да кажеш кабърчета :lol: . Аз като се отплесна и ги забравя в тигана или във фурната стават точно като кабърчета.....ама пак са убави :)
hidrazin - майстор
Кабърчета са и най-ароматните. И лесно се изсушават за зимата. :-D Ама докато напълня една торба... :shock:
:partyman:
gogo7777 - майстор
Да бееееее, трудно се берат пустите му челадинки :cry: ....обичам ги много :tonqe: ама брането им ме съсипва.
VLADO66 - майстор
Аз ако бях на твое място,щях да бера само манатарки и да ги суша.Правил съм го това и цяла зима голяма част от манджите ми миришеха жестоко :)
gogo7777 - майстор
Манатарки суша всяка година, уникален аромат придават на манджите. Също консервирам и в буркани, не само манатарки, а и други гъби.
filmatoplo - майстор
#-o Ма неее тези гъби ги има тука , пък аз ги ритам :-D , ама не ги познавам :? челядинки ли там се казват .
ZEDYCUS - майстор
Пържени сърнелки с масло и много черен пипер(последните 4 от вчера вечерта). Стана студено и изчезнаха пущините, то нямах и много време да обикалям, че много задачи се събраха. ) :tonqe:

Прикачен файл

04102014337.JPG
ivanovbg - майстор
Да кажа една лесна рецепта от мен за консервиране на сърнелите:

1. Сърнели - колкото повече толкова повече. :-D
2. Сваряват се около 20-25 мин. в подсолена вода супена лъжица на тенджера от 5 литра с половин кафена лъжичка лимонтозу за да си запазят цвета. Отцеждат се от водата и ги слагаме настрана, добавяме във водата още малко сол и лимонтозу и варим следващите. И така докато не свършат. Накрая тази вода се изхвърля.
3. Слагат в бурканчета от 400мл с няколко зрънца чер пипер, зрънце бахар и половин дафинов лист. Не се тъпкат а само се стръскват в бурканчето.
4. Прави се марината от една част оцет, 2,5 части вода и 60 грама сол на литър от сместа. Кипва се и с още врялата марината се заливат гъбите в бурканчетата. Веднага се затварят и се варят 30 мин. Обръщат се и се оставят да изстинат.

Много вървят с ракийка :wink:

:partyman:
filmatoplo - майстор
=D> Тази рецепта я правихме преди има няма 30 год като бях малък :wink: , супер са Кукумарите -така викаме на Сърнелите :) .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Ядливи гъби и манджи с тях ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: