• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
КИМИ - специалист
Тая година направих 250 л. вино и 35л. ракия,
перфектно е кабернето- и на оная работа да ти капне
пак ще го оближеш! :drinkers:
Ако не стигне- догодина изчислявам %-но месеците които съм бил на
сухо и увеличавам литрите. Виното ми стана като това в бутилките от 5 лева,
догодина започваме нова тема и ще спазваме всичко стъпка по стъпка и
вие,
форумците ще имате най-хубавото вино в квартала,
айде наздраве, всичко добро и се обичайте! :drinkers:
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
Пък аз четох една статия на известен наш метеоролог, който каза, че истинската зима ще бъде февруари-март, но аз много не им вярвам. Очаквам да си е мека зима като миналата година, е няма да се разминем и без студове, но все пак ще има и някой слънчев ден през януари. :lol: :partyman:
Аз го казах ,, образно" :) , въпросът е, че като захладнее спирам с концентратите и наблягам на виното :partyman:
Stefan_62 - майстор
Ами тогава наздраве :partyman: , но гледай да остане и за Зарезан :wink: :drinkers:
Mega - специалист
КИМИ, виното в бутилките от 5 лв. е доста долно и има всичко друго, но не и грозде. Аз се нядявам, че трябва да ти е станало далече по-добро. Поне моето като за сефте много хора се влюбиха в него. :partyman:
Stefan_62 - майстор
Браво =D> :supz: , щом за първи път и от пръв поглед /се е получило влюбване/, значи наистина си се справил отлично и догодина по-вечко от елексира и с надежда да го пробваме и ние :razz: :partyman:
Mega - специалист
Догодина двойно червено и поне 130 бяло искам да сложа. Ама живот и здраве само да има.
КИМИ - специалист
Браво, Мега-
радвам се че ти е добро винцето-
(технологията на бялото е по-специфична, и аз ще правя но ще се справим)
хубаво вино- хубав мъж,
и жените го оценяват, а за догодина двойно-
м.йната им на винпромските дамаджанки със спирт, оцветител и ароматизатор от 3-то вино,
абе я си правете промоциите, не ми пречите, АЗ пия вино само от грозде.
Наздраве, приятели! :rock: :drinkers: :rock:
valentor - специалист
Да питам малко :
За да направя бяло вино : абсолютно необходим хардуер ли е изстисквачката на гроздов сок (имам предвид онези, цилиндричните с дървени стени, с процепи-ех ,че го обясних)
Stefan_62 - майстор
За да направиш хубаво бяло вино ,първо само бели сортове, след това рониш зърната от чепките, смилаш с мелачка за грозде която имаш впредвид /а не сококо изтисквачка/ зърната в подходящ съд / бидон или каца/. След смилането на всичкото грозде точиш ведната ширата и прехвърляш в друг съд за ферментация, като съответно добавяш необходимите химикали и стабилизатори /серниста киселина или бентонит и т.н./, аз лично ползвам само серниста киселина. След като премине бурната ферментация и се поутаи, прехвърляш в друг съд, като се стремиш да не прехвърлиш утайката да си изкара и тихата ферментация, като съответно слагаш този път на 50% серниста киселина и накрая живат и здраве пълниш януари месец в шишета, а ако искаш си го държиш в друг съд. По принцип направата на бяло вина си е доста играчка за да получиш накрая добър резултат. Аз лично предпочитам червеното и спрях да правя бяло. :drinkers: Успех.
п.п. Влез в нета и ще откриеш доста материал за направа на бяло вино.
valentor - специалист
Stefan_62 написа:
….точиш ведната ширата ….
За този момент питам : отделянето на ширата от сокът, и в тази връзка ( защото съм обяснил , че съм мноооого мързелив) приложението на преса за джибри
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: