• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Не се притеснявай че е на терасата,макар и студена,аз винаги си правя зелето навън до работилницата защото го "преточвам" със компресора,е два три пъти замръзна доста,но разбих леда и пак си го хапвахме.А и студената чорбица сутрин реже като нож,но е страшно вкусна.
kuger - майстор
алцек написа:
Не се притеснявай че е на терасата,макар и студена,аз винаги си правя зелето навън до работилницата защото го "преточвам" със компресора,е два три пъти замръзна доста,но разбих леда и пак си го хапвахме.А и студената чорбица сутрин реже като нож,но е страшно вкусна.
Малко сол слагаш :-D
miroki - майстор
А, замръзва си. Като взема една кофа на отворената тераса и замръсва чорбата. Но не му пречи. Стига да е станало. А дали, ще разбера.
:drinkers: :partyman:
kuger - майстор
Аз си правя майтап, ама една година и при мен имаше опит за замръзване. При това зелето е в изба на къща. Хем избата е полувкопана в земята.
miroki - майстор
Това е кофти. Вероятно има пролуки на прозорчетата или са били леко отворени.
Аз така спешно изолирах с вестници и картони, всички пролуки на избата. Колкото да спася зимнината.
Имат навик да махат прозореца с касата и да прибират дървата от там. И после само го връщат и ....
kuger - майстор
miroki написа:
Това е кофти. Вероятно има пролуки на прозорчетата или са били леко отворени.
Аз така спешно изолирах с вестници и картони, всички пролуки на избата. Колкото да спася зимнината.
Имат навик да махат прозореца с касата и да прибират дървата от там. И после само го връщат и ....
Изолирано е много яко с по няколко ката стари вълнени парчетии и прозореца и вратата. Просто беше хванал кучешки студ, горе не беше палена печка около поне две седмици. Всъщност и горе изпозамръзнаха резервите с вода, че и чешмата замръзва.
Днес зазимих водомера с мин.вата, като изведох привод за затваряне на входящия кран, ама това не е по темата.
Отивам да претакам.
Kasap - специалист
И аз таман ги натъпках в бидоня - бяло еко-зеленце от тъща, сол 30гр./л. вода и няколко корена хрян.
miroki - майстор
Аз днес по стара схема щях да слагам, бензоата (В избата се слага след 1 ва седмица, като почне пяна да прави при точене и става добро).
Но на терасата ме притесни да не хване студ и няма да слагам сега, а като стане съвсем готово.
Така и така ще тествам, днес взех калиев сорбат. Има го в Кауфланд.
При него колко дена след слагане не е добре да се консумира?
stiv1961 - майстор
Да дам отчет и аз- вчера заредих бидона с 58 кг, в събота варя грозданката и съм готов да поизчакам Гошко да стигне 300-те килца :-D

Прикачен файл

231020152740.jpg
Георги Иванов(алцек) - специалист
И аз го направих най-после,по рецептата от миналата година.Дано стане пак толкова вкусно.Утре ще слагам лука,хряна,царевицата и червеното зелче.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: