• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Съвети за начинаещи готвачи.
boltik - специалист
Да ви оспамя темата.При нас в Г.Ояховица разказват следната история:Един дядо отива в София на гости.Носел няколко суджука,но ги забравил във влакът.Започнал да се ядосва за загубата.Един софиянец му рекъл:Не се ядосвай все някой ще го намери и ще си го хапне.Не ме е яд,че някой щего намери,а ме е яд,че няма да го нареже табетлйски.
boltik - специалист
Странженска рецепта с телешки сърца:
Месото се посипва със сол за 24 часа.
След това се пуска във вряла вода,
всяко парче за 2 минути.
Като заветря се обработва със следната смес:
Магданоз-сух,черен и червен пипер,чуубрица,
чесън на прах и се добавя горчица.
Сместа се бърка и се добавя бяло вино.
Суши се на проветриво.
Пропорциите били на око.

Прикачен файл

DSCN0924.JPG

Прикачен файл

DSCN0923.JPG
bulhomes2 - майстор
Абе колега, как можа така да "набацаш" пастърмата? Отнасяй се по фино с нея :partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
Наздраве! Че то една гола пастърма, к'во да я правиш.

П.П. Странджанска, друг път. Те в Странджа имат дългогодишни традиция в използването на горчица. :mrgreen:
bulhomes2 - майстор
Не е Странджанска - май е Странна женска


Boltik, шегуваме се - да не се обидиш нещо... :partyman:
boltik - специалист
Ами то на чешки женска в превод на БГ е жена.За правописа съжелявам.
silllveto - Майсторица
А аз мойта как я "набацах" (квото и да означава тва :razz: ), ама твърда като камИк! И солена. Ама пени се не пени... :wink:
Са ше пробвам със свинско, преди да се е затоплило времето.
Благодаря на всички за "ноу хау"-то! :-D

Изображение
ArturDent - Почти Безобиден
Скоро говорих с един "професионалист". Просто е от Елена и е правил филе Елена и Еленски бут.
За да не е солено той каза:
Колкото време стои в солта, ролкова време се изкисва след това.
bulhomes2 - майстор
Има едни машинки - колбасорезачки - за 40 лв си я купих преди 6-7 години - няма грешка за такива "камъни". Горе-долу пак за тия пари си купих и керамичен нож - също изключително много реже, но за около година вече гледам, че се поизтъпи...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Туршии, боб, кисело зеле, дайте да си поговорим за Пастърма!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: