• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
valentor - специалист
КИМИ написа:
... ама как не си изпил ланшното вино е опасно за здравето- като пиеш по малко винце(полизваш като котенце) значи като пиеш малко ти лишаваш организма си от ценни

Весели празници, приятели!
Ъхъ , лишавам се, мноооого сЪ лишавам.
Всяка есен имам към 220 литра.
По "моята рецепта" / "технология" - виното от тази есен започва да се пие през следващата (най-рано късна пролет), ...и така се застъпват (за да въздействат ниските температури).

Весели !!!
m.lukanov1951 - специалист
Честита Нова Година!Здраве и успехи на всички.

Тази нова година изневерих на ракията и пих само червено вино на празника(не съм винар),днес след изпито около 700мл вино се чувствам като след 300-400мл ракия,което доведе до въпроса ;Има ли метилов алкохол във виното и, ако да в какви количества?
bulhomes2 - майстор
Като си на вълна "махмурлийски размисли" - знаеш ли защо като се напиеш и започват да ти харесват и жени, които на трезво не ти харесват?
Тялото ти приема, че е отровено и спешно се опитва да продължи рода...
Илчо Илиев - майстор
m.lukanov1951 написа:

Тази нова година изневерих на ракията и пих само червено вино на празника(не съм винар),днес след изпито около 700мл вино се чувствам като след 300-400мл ракия,което доведе до въпроса ;Има ли метилов алкохол във виното и, ако да в какви количества?
Във виното освен истина, понякога има и остатъчна захарност, която предизвиква сериозен проблем на другия ден..
Когато виното по една или друга причина не е успяло да преври, след като пийнеш повечко :drinkers: (повече от чаша), започва ферментация в стомаха , при която се отделя CO2 , който влиза в реакция с кръвта и стига до проблемната част.. :datz: ..кратуната и на другия ден имаш рога ,без помощта на жена ти...
:partyman:
stiv1961 - майстор
m.lukanov1951 написа:
Има ли метилов алкохол във виното и, ако да в какви количества?
Честита :partyman: главоболието идва от повечето захар във виното. Мен що не ме боли глава.... а пих доста вино....... сега ми се пие биричкаааа :partyman:
m.lukanov1951 - специалист
stiv1961 написа:
m.lukanov1951 написа:
Има ли метилов алкохол във виното и, ако да в какви количества?
След като виното е ферментирал материал не преминал дестилация с отделяне на отделните фракции, според мен е логично да съдържа метилов алкохол ,въпроса е в каква концентрация е.
stiv1961 - майстор
m.lukanov1951 написа:
Има ли метилов алкохол във виното
Не, метиловия алкохол се получава при дестилация а не при ферментация. Според мен де :) , сега съм на бира :partyman:

Биреният алкохолизъм е най-опасният!
Човек, пиещ бира всеки ден, рискува да придобие алкохолна зависимост.
Биреният алкохолизъм се прокрадва бавно и коварно, но е много по-трудно човек да се избави точно от тази зависимост, отколкото от водката, например.
Рекламните клипове провъзгласяват бирата за истинска мъжка напитка. В същото време постоянната употреба на бира спомага за изработка на женски полови хормони в организма.
При бирените алкохолици по-бързо се нарушава интелектът, появяват се тежки изменения, подобни на психопатологични.
Въпреки че калориите в бирата не са много, тя твърде бързо се усвоява от лигавицата на стомаха, прониква в черния дроб и така затормозява процесите на храносмилането.
В резултат на това храната се усвоява по-лошо - това е и причината за появата на т.нар. "бирени кореми".
За да се избегнат тези последствия, не бива да се злоупотребява с бирата. Разумната доза е 200 мл.

П.П.
Сега като се позачетох из нета прочетох и още нещо за червеното вино. Та....съвсем се обърках :)
Червеното вино причинява по-тежък махмурлук от бирата и бялото вино, заради начина, по който се прави – при производството се отделят два вида алкохол - етанол и метанол.
Степен на махмурлук: 7/10.
kuger - майстор
Четеш неправилната литература :-D
Mega - специалист
kuger написа:
Четеш неправилната литература :-D
... или пиеш неправилното вино. Аз с тазгодишната реколта мога да се похваля, че нямам нито махмурлук, нито каквито и е да негативни последствия. Иначе от бутилка купешко вино и съм в орбита.
kuger - майстор
Предупреждавам, не се хваля /то остава и с това да се хваля/!
На 31.12 от пладне, та до към 23.30 часа на твърдо гориво. От там насетне до към 03.30 на вино.
Същия ден след обед, гости, пак твърдо.
Днес, на обяд, пак твърдо.
Ама, то, празна тиква няма кво да я боли, нали? :?
Всичко е домашно производство.
Голяма хвалба, а?
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: