• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
КИМИ - специалист
Днес купих свински врат без кост едно яко парче(сигурно е от на дъртия нерез дЕдо му) и довечера ще го соля, после вънка пред климатика, но имам един въпрос:

Бая е дебело(10 см. и више) и дали ще успее да се изсуши и отвътре или по средата ще си е живо,
т.е. дали да не го нарежа на 2 по-тънки, а?
Stefan_62 - майстор
КИМИ написа:
Бая е дебело(10 см. и више) и дали ще успее да се изсуши и отвътре или по средата ще си е живо,т.е. дали да не го нарежа на 2 по-тънки, а?
Ще изсъхне не се притеснявай, но по-добре го закачи вътре /може и на терасата/ срещу някой вентилатор, ефекта е по-добър. Аз така практикувам, когато е още топло времето
:drinkers:
КИМИ - специалист
Ясно, оставям го целия парлак, само ще му махна ципите.

Аз питах и за вътре в кухнята пред климатика, но ми казаха(kuger), че 17градуса е топло за сушене, последно вътре или вънка?
Stefan_62 - майстор
КИМИ написа:

Аз питах и за вътре в кухнята пред климатика, но ми казаха(kuger), че 17градуса е топло за сушене, последно вътре или вънка?
Не цялото парче нарежи го на 4-5 парчета / виж преди където съм поствал снимки/.По-добре вънка, вече си е достатъчно хладно, но ако се притесняваш може и вътре срещу вентилатор.
КИМИ - специалист
Слушам! :-D

Пътя е следния:
5 парчета :arrow: сол 1 ден :arrow: изкисване 4 часа :arrow: овалване с подправки :arrow: сушене отвън 7 дни :arrow: фолио и фризер :arrow: рязане на тънко+ мерло(съотношение 5 резенчета:кило).
Stefan_62 - майстор
Изображение
Изображение
Пет резенчета са малко за литър Мерло :lol: :partyman:
vvg - специалист
КИМИ написа:

Цяло лято суша-30,35 градуса-каквото си е времето-проблеми няма. Само да не е мляно....Драното става перфектно :supz:
Ако имаш някьде местенце навьн изобщо не се замисляй,но внимавай с гларусите/много са крадливи/и с врабците-кьлват наред--)))
КИМИ - специалист
vvg написа:
Ако имаш някьде местенце навьн изобщо не се замисляй,но внимавай с гларусите/много са крадливи/и с врабците-кьлват наред--)))
Честно, бъзикате ли се? :-D
Във Враца гларуси нЕмааа. :banned:
Тука гарга даже не каца,
мене пО ме е страх от едни мургавогларуси, катерят се като маймуни по терасите.
Andri01 - майстор
Ами вместо въдица си купуваш чефте/ с английска сол/ и на пусия... :drinkers:
КИМИ - специалист
Аз имам самурайски меч, вадя го като се напия,
вече пердето, бюрото, (замалко и един пръст от ръката ми да иде), вече са нарязани. :pal:
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: