• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
mupo - напреднал
Здравейте, искам тази зима и аз да си направя малко свинско и телешко сушено.В момента температурите през деня са от 10 до 15 градуса.Подходящо ли е това време да суша навън?Мисля да пробвам първо рецептата със соления разтвор с алкохола.Имам и вариант да ги сложа в хладна стая и да пусна вентилатор.Как стоят нещата със съхненето в хладилник?Осолявам, слагам подправки и в хладилника?За колко време?Май най добре ще е да изчакам по-студено време, ама нещо изведнъж ме хвана мерака, особено, като изчетох темата от до. :)
Stefan_62 - майстор
Все още е топло и влажно за сушене на вън, ако ти е толкова мерак да слагаш сега мезелици, заложи на сушене в стая с вентилатор.
mupo - напреднал
То не се знае дали цялата зима няма да отиде така.Както минала - имаше 20-30 дена студ.За колко дена горе долу съхнат на вентилатора?Постоянно ли да го държа включен?Ще пробвам тия дни с 1-2 кг свинско контра филе.
Kasap - специалист
Stefan_62 написа:
Все още е топло и влажно за сушене на вън, ако ти е толкова мерак да слагаш сега мезелици, заложи на сушене в стая с вентилатор.
И аз не се удържам вече, ма ще пробвам в хладилник с вентилатор.
stiv1961 - майстор
Ами аз още септември направих една доза в хладилник, стана за десетина дена.

viewtopic.php?f=28&t=36713&start=620#p627519
mupo - напреднал
Ще взема 1 кило рибица да пробвам в хладилника.А като захладнее и навън.Нещо изведнъж ме хвана музата за такива мезета.Утре ще търся рибица.В найлонови торбички ли ги слагаш да стоят в хладилника?
stiv1961 - майстор
Като станат готови- да.
mupo - напреднал
Значи голички, в тавичка и в хладилника.Тези дни ще пробвам.А към края на месеца чакам едно теленце, ще му пробвам рибиците.
kuger - майстор
Голички не, завий ги в подправка :) . После на канапче да виснат, а тавичката от долу.
mupo - напреднал
Ясно, направо ще си пусна резервния хладилник, както е празен, ще е идеален за тази цел.
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: