• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
КИМИ - специалист
Тоя аромат на липовка и отело в северните ни щати е доста предпочитан,
защото дядовците ни са садили такива асми директни сортове и много хора си го харесват
повече пред "гейското" каберне и мерло. За по-хард вкус се буха заедно с чепките в бурето и не се бърка повече. Както се казва:
"На вкус и цвет, друзей нет". :partyman:
Stefan_62 - майстор
В интерес на истината, ако не се прекали със сорта /понеже иначе става много ароматно, ако се прави вино само от този сорт/ на виното се придава много хубав и приятен вкус. Аз лично предпочитам вино букет /от няколко сорта/.
gogo7777 - майстор
"гейското" каберне и мерло.
Не знаех, че на най-хубавото вино от мерло му викат "гейско" на север.
Stefan_62 - майстор
gogo7777 написа:
Не знаех, че на най-хубавото вино от мерло му викат "гейско" на север.
Явно е въпрос на вкус, но честно казано и на мен не ми харесва вино само от един сорт, било то мерло или каберне. Както писах фен съм но вино от няколко сорта или както аз му викам букет, там е истината да усетиш аромата на няколко вида грозде. Просто еднообразието е много шаблонно. Но както казах въпрос на вкус.
gogo7777 - майстор
Всяка година си правя вино само от мерло. Фен съм на тежките вина БЕЗ ГРАМ ЗАХАР в тях. Ако ще е вино да е вино. Не съм специалист по виното, но нещата ми се получават супер. Грозде, бидон, дамаджани......нищо друго не ми е необходимо, дори захаромер не трябва, мерлото си е мерло :wink:
Stefan_62 - майстор
=D> Браво, но както казах въпрос на вкус. Доколкото разбирам от форума софиянци си купувате гроздето, а ние си го произвеждаме. По нашият край се набляга на местни сортове. И ако имаш възможност някой ден да вкусиш вино от някой край с местни сортове ще си промениш мнението.
Теди - специалист
Ко да прайм бедните софиенци, купуваме като нямаме, ама по-добре от винпромските бълвочи найсто вино без грозде. И аз съм фен на букета и по-леките вина.
Stefan_62 - майстор
Теди написа:
Ко да прайм бедните софиенци,
Абе вие ако сте бедни няма да купувате :lol: , ама найси :lol: :partyman:
gogo7777 - майстор
Купувам го и аз гроздето. Опитвал съм всякакви вина, мерлото е моя фаворит. Както каза въпрос на вкус. :)
Една година го омешах с мавруд, е не ми хареса :|
КИМИ - специалист
100 пъти е по-добре да си купиш грозде и да си направиш домашно вино, отколкото кутия от хипермаркета. Поне ще пиеш вино от грозде, а не от шлака + бъз + гъз.
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: