• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
vlad0 - специалист
В No frost хладилник свинското става за около 15 дни, сушил съм и телешко, но на него му трябваше малко повече. Проблема е че отвън става прекалено твърдо защото хладилника издърпва влагата много агресивно.
mupo - напреднал
Тези с No Frost изсушават много повече от тези без.И честно казано не знам кое е по-добре.Мойте стоят вече 7 дена, ако тези дни стане по-студено ще ги изкарам навън.
vvg - специалист
. Проблема е че отвън става прекалено твърдо защото хладилника издърпва влагата много агресивно.[/quote]

Не се притеснявай! Като решиш, че са готови, увиваш в домакинска хартия, найлонова торбичка и в хладилника. След 3-4 дни/ако можеш да издьржиш толкова/ влагата от вьтрешността на мрьвката овлажнява цялото парче ! :partyman:
Kasap - специалист
За сега доста прилично протича при мен процеса. Обърнах ги месенцата на четвъртия ден - започнали са да съхнат, без да има нищо притеснително. За 12-14 дни ще са напълно готови. Ако все пак им дойде прекалено агресивно сушенето, ще ги пъхна в хартиени торбички следващия път.
resistbody - майстор
Гледам сте се зарибили да правите домашни сушилни, от доста време се чудя дали да пиша в темата... та аз имам 2 преправени на сушилни, ако ви интересува мога да обясня по-подробно ;)
Сега само ще пусна 2 снимчици ;)
Изображение
Изображение
Kasap - специалист
resistbody написа:
Гледам сте се зарибили да правите домашни сушилни, от доста време се чудя дали да пиша в темата...
АНАТЕМАХ ве! Темата все пак е за аматьори. :)

П.С. Аз съм привърженик на класическите технологии, ама е много топло още за сФинщини
jinio - специалист
Колега resistbody, аз също имам подобен хладилник с изгорял компресор и искам да го направя домашна сушилня, би ли споделил как си направил твоята и какви материали са необходими!
resistbody - майстор
jinio написа:
Колега resistbody, аз също имам подобен хладилник с изгорял компресор и искам да го направя домашна сушилня, би ли споделил как си направил твоята и какви материали са необходими!
1. Работеща витрина с ламелен изпарител и обдухване
2. Терморегулатор
3. Влагорегулатор
4. Нагревател - аз ползвам дренажен за хладилни камери
5. Ключове, кабели, релета и др.
Тази с изгорелия можеш да я изтърбушиш и да вкарваш въздух отвън и да я ползваш само зимата, но няма смисъл освен да си ги пазиш от хищници ;)

Принципа на действие, че влагата се кондензира по изпарителя и се оттича навън. Въздухът се загрява след изпарителя, заради по-високата абсолютна влажност на по-топлия въздух, което го прави по добър влагоносител. При срещата на загретия въздух със студения изпарител, той кондензира по повърхността.
Stefan_62 - майстор
И аз вече съм в джаза. Вчера заредих първата партида мезелице за сезон 2014-2015г.
Телешки суджук, свинска рибица и телешки шол. Сега остава да чакам 1-2 седмици. :partyman:
Изображение
Kasap - специалист
Stefan_62 написа:
Телешки суджук, свинска рибица и телешки шол.
Мани това, я кажи за рибките...
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: