В No frost хладилник свинското става за около 15 дни, сушил съм и телешко, но на него му трябваше малко повече. Проблема е че отвън става прекалено твърдо защото хладилника издърпва влагата много агресивно.
Съвети за начинаещи готвачи.
vlad0
- специалист
1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
vvg
- специалист
- Мнения: 109
. Проблема е че отвън става прекалено твърдо защото хладилника издърпва влагата много агресивно.[/quote]
Не се притеснявай! Като решиш, че са готови, увиваш в домакинска хартия, найлонова торбичка и в хладилника. След 3-4 дни/ако можеш да издьржиш толкова/ влагата от вьтрешността на мрьвката овлажнява цялото парче !
Не се притеснявай! Като решиш, че са готови, увиваш в домакинска хартия, найлонова торбичка и в хладилника. След 3-4 дни/ако можеш да издьржиш толкова/ влагата от вьтрешността на мрьвката овлажнява цялото парче !

Kasap
- специалист
- Мнения: 404
За сега доста прилично протича при мен процеса. Обърнах ги месенцата на четвъртия ден - започнали са да съхнат, без да има нищо притеснително. За 12-14 дни ще са напълно готови. Ако все пак им дойде прекалено агресивно сушенето, ще ги пъхна в хартиени торбички следващия път.
resistbody
- майстор
- Мнения: 1416
Гледам сте се зарибили да правите домашни сушилни, от доста време се чудя дали да пиша в темата... та аз имам 2 преправени на сушилни, ако ви интересува мога да обясня по-подробно ;)
Сега само ще пусна 2 снимчици ;)


Сега само ще пусна 2 снимчици ;)


resistbody
- майстор
- Мнения: 1416
jinio написа:Колега resistbody, аз също имам подобен хладилник с изгорял компресор и искам да го направя домашна сушилня, би ли споделил как си направил твоята и какви материали са необходими!1. Работеща витрина с ламелен изпарител и обдухване
2. Терморегулатор
3. Влагорегулатор
4. Нагревател - аз ползвам дренажен за хладилни камери
5. Ключове, кабели, релета и др.
Тази с изгорелия можеш да я изтърбушиш и да вкарваш въздух отвън и да я ползваш само зимата, но няма смисъл освен да си ги пазиш от хищници ;)
Принципа на действие, че влагата се кондензира по изпарителя и се оттича навън. Въздухът се загрява след изпарителя, заради по-високата абсолютна влажност на по-топлия въздух, което го прави по добър влагоносител. При срещата на загретия въздух със студения изпарител, той кондензира по повърхността.
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!