nnikbg написа: Поздрави от варненско.Кое варненско?Щот мо'а да до'да и да поумуваме.Ш'донеса и ракия, ама от обществения казан.

nnikbg написа: Поздрави от варненско.Кое варненско?Щот мо'а да до'да и да поумуваме.Ш'донеса и ракия, ама от обществения казан.
dadko написа:Абе, обмазвай с тесто. Остави ги тези силикони.Става дума за цялостно свързване на лулата и охладителя - използване вместо заварка или калай - силикон
Тесто и обикновен памучен парцал- бандажираш и те така. Тая зима няма да варя ракия(щото грозде не се роди хич), че да снимам моя казан в действие- как го омотавам като пострадал в Пирогов...
infomar написа: Един въпрос към знаещите - къде да се постави термометър - на капака на казана, на лулата след първата кривка - до казана...)На възможно най- високата точка на казана, близо до входа на лулата, ако е по-надолу- показва по-ниска температура, заради конденза, който се стича по купола.
infomar написа:Един въпрос към знаещите - ...Използвам същия казан от походна кухня. Само дето е без тенджера отгоре. Варя с оригиналния капак на казана. Там има една клапа - нещо като отдушник. От там е изкарана и лулата. Печелиш хубаво, лесно и надеждно затваряне. Губиш от по-малкото материал дето събира без тенджерата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: