Теди написа:Аз слагам червено вино за червено месо"Теди", колко мл. вино слагаш на кг. месо
Преди два дни окачих за компания към пастърмата и 5 кг. кълцан суджук (телешко+свинско). Снимки- като се кача на тавана или когато им дойде ред да ги валирам.
Вино не съм слагал, макар, че се троумях, ама сложих няколко чаени лъжички бренди. Четох някъде из темите...
А подправки- освен класичческите чер пипер и кимион- малко бахар и съвсем малко индийско орехче. Сложих и от сместа, която ми остана при овалване на пастърмата ( в нея има доволно чубрица и чимен)
Та- да видим какво ще излезе на вкус...
А суджука го направих кълцан по неволя. Оказа се, че и двете месомелачки, дето ги имам- за нищо не стават(освен за пълнене на суджуците с фунията). Хем носих ножчетата с решетките на майстор да ги наточи...

