• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
teon - специалист
Andri01 написа:
Преди време питах ,как да оправя мътна ракия / от разреждането с "Горна баня"/.
...сложи едно шише във фризера при -18...след размразяване ако не се оправи-преварка...при разреждане е задължително:-ИНТЕНЗИВНО бъркане и водата на тънка струйка(да 'тече' като миша опашка :mrgreen: )...аз ползвам и миксера при тая процедура...
Andri01 - майстор
10Х,така ще правя вече! Че то иначе току виж съм я преварил 4-ти път :?
neillmakoli - специалист
И аз не слагам на виното химия.
Дъбов чипс също слагам, супер се получава, понякоха правя Пелин с набора от билки подходящ за него.

Иначе по темата с мътната ракия, аз слагам ДЕВИН трапезна.
Когато не сте сигурни в нещо дали ще се получи със сигурност, пробвайте в по-малки количества и пропорции.
Наздраве.
КИМИ - специалист
Andri01 написа:
Има някъде тука и такава. Преди време питах ,как да оправя мътна ракия / от разреждането с "Горна баня"/. Ами-преварих я и сега е ТРОЙНО препечена :). :partyman:
Не забравяйте:
Ракията се добавя във водата, а не обратното!
bulhomes2 - майстор
Не бях слизал отдавна в мазата. Нек'ви плъхове пияници явно имам. На всички пълни туби капачките бяха загризани (само една напълно пробита). А празните си стоят небарани :lol:
Теди - специалист
И с мен е същото. Младото виното е с тензух отгоре и връзвам зверската марлята, но пустите му алкохолици нямат спирка деа ... :lol:
stan73 - майстор
bulhomes2 написа:
Не бях слизал отдавна в мазата. Нек'ви плъхове пияници явно имам. На всички пълни туби капачките бяха загризани (само една напълно пробита). А празните си стоят небарани :lol:
Гадните мишки и плъхове, понякога налитат и на пластмаси. Скоро си ремонтирах едното видео и реших да пренавия видеокасетките (както си му е редът). Изненада - имаше нагризани кутиики на видеокасети ?!
П.П. Понякога в пластмасите в качеството си на пълнители (поевтинители) се влагат материали като трици, дървени стружки и др. (всичко, което е най-евтино за момента и би свършило работа), които могат да разчувстват гадинките...
kuger - майстор
Вашите плъхове са алкохолици явно. Моите са вандали, като тъмнозелени, дето тарашат чуждо.
Ходих да нагледам къщичката си, прирева ми се. Съборени вещи, гризано де що става и не става за ядене, нанесени боклуци. А бях заложил поне 15 пакетчета Ратимор. Сега пръснах всичко останало, поне 25 пак. още. Атакували са стаите през дюшемето от избата, там е само дърво.
Ще искам акъл как да лея плоча върху гредите явно.

За виното хич не ми дойде и на ум да проверя.
stan73 - майстор
Относно плочата: като лееш - в бетона сложи и много начупени стъкла. Щото гадните мишкопаткани могат и бетон да гризат явно, но когато се натъкнат на стъклата и им се отщява.

Също вместо отрова - по-доброто решение са капани. А стръвта да се маже с фъстъчено масло.
Това за тях се оказва голямо лакомство.
След хваната гадина - капанът трябва да се измие обилно с гореща вода, за да се премахне миризмата от стреса и ужаса на предната и да не плаши следващите.
Също при зареждането на капана трябва да се внимава да оставяме възможно най-малко наша миризма пак поради причината да не плаши гадините...
kuger - майстор
Въобще не ги плаши човешка миризма, със всеки зареден капан и има улов.
За плочата има техника как да я армирам, но за нея ще питам в "къщи"
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: