• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Пурко си замина....... останаха едни вкусотии, които смятам да направя по рецептата на валентор от началото на темата
Прикачен файл:
DSCN0048.JPG
Прикачен файл:
DSCN0102.JPG
КИМИ - специалист
Аз също ще накисвам тая вечер контрафиле по начина с ракията+ обмазването, което прави stiv1961 с разбитите в малко вино подправки,
ако може, Стив, напиши пак за обмазката, ще ми трябва за утре вечер.
stiv1961 - майстор
Ето :)
viewtopic.php?f=28&t=36713&start=40#p472588
jorkataG - специалист
Егати абе вие срам немате. Ми сега куту ми падни унъс работа ко прайм а :-D :-D :-D :-D
Много сте далеч ато иначе да съм ви напрайл едно ОТК :drinkers:
Поздрави момци.
Само да питам че видех неква сланинка там се мерна как си я правите?
Илчо Илиев - майстор
Абе далеко, има-няма 216 км,само мерак да имаш....
Не знам дали визираш тая сланина, която аз съм показал....
Тая спец. е солено/пушено/варена...
dadko - майстор
Свалих суджука от тавана да го валирам с бутилка, едно парче отиде за дегустация, ама раничко му е още..има още да съхне. На една седмица е само. Тъкмо за коледа ще стане за ядене, а и за у капамата ще се сложи някое парче.

Прикачен файл

140_3315.JPG

Прикачен файл

140_3336.JPG
stiv1961 - майстор
Обмазани и готови за закачане на пръта :)
Прикачен файл:
DSCN0104.JPG
valentor - специалист
dadko написа:
..да го валирам с бутилка ..
Валирането с бутилка го считам за голяма хамалогия, а аз, както многократно съм писал тук, съм мнооооого мързелив.
К`во правя ли ?
Нареждам сУжУците върху една плоскост ,върху наредените сужуци друга плоскост , и върху нея две туби 11 литрови- пълни с вода. Надвечер ги слагам “ да се натискат “ , и на сутринта – на канапа.
( в моя случай плоскостта е 4 броя подноси , от магазина , с размери доколкото помня 30 Х 50 см.)
Няма точене, няма хамалогия. Има плоскост + тежест + време = валиране.
Т`ва е полоДжението.
dadko - майстор
Е, чак хамалогия- аз не съм произвел сто и кусур кила суджук... Смлял съм 5 кила.
За пет-шеснаесе суджука- не е нещо, дето натоварва. Виж, после, с червеното винце на масата- там е мъчното :drinkers:
kuger - майстор
Втора година правя една и съща грешка. Отвън изсъхват, от вътре са меки, много меки. Днес е мъгливо и влажно, оставих ги да поемат влага и ги прибрах на топло, да се отпуснат. Довечера ще ги подложа на "натиск". Обаче не ми се цапат плоскостите, може ли да изолирам с найлон?
А, да! За суджуците става дума :-D Филето не съм слагал още, ама ако побързам ще станат за празниците.
Наздраве, и добри мезета да направите :partyman:
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: