Аз също ще накисвам тая вечер контрафиле по начина с ракията+ обмазването, което прави stiv1961 с разбитите в малко вино подправки, 
ако може, Стив, напиши пак за обмазката, ще ми трябва за утре вечер.
								
															
																															
																								
															Съвети за начинаещи готвачи.
		
		
		
		
		
	
		
		
			 
		
	
		stiv1961 
	
				- майстор			
				
				1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
		
		
			 
		
	
		Илчо Илиев 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1549
 
Абе далеко, има-няма 216 км,само мерак да имаш....
Не знам дали визираш тая сланина, която аз съм показал....
Тая спец. е солено/пушено/варена...
								
															
																															
																								
															Не знам дали визираш тая сланина, която аз съм показал....
Тая спец. е солено/пушено/варена...
		
		
			 
		
	
		valentor 
	
				- специалист			
				
				- Мнения: 118
 
dadko написа: ..да го валирам с бутилка ..Валирането с бутилка го считам за голяма хамалогия, а аз, както многократно съм писал тук, съм мнооооого мързелив.
К`во правя ли ?
Нареждам сУжУците върху една плоскост ,върху наредените сужуци друга плоскост , и върху нея две туби 11 литрови- пълни с вода. Надвечер ги слагам “ да се натискат “ , и на сутринта – на канапа.
( в моя случай плоскостта е 4 броя подноси , от магазина , с размери доколкото помня 30 Х 50 см.)
Няма точене, няма хамалогия. Има плоскост + тежест + време = валиране.
Т`ва е полоДжението.
		
		
			 
		
	
		kuger 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 4293
 
Втора година правя една и съща грешка. Отвън изсъхват, от вътре са меки, много меки. Днес е мъгливо и влажно, оставих ги да поемат влага и ги прибрах на топло, да се отпуснат. Довечера ще ги подложа на "натиск". Обаче не ми се цапат плоскостите, може ли да изолирам с найлон?
А, да! За суджуците става дума
 Филето не съм слагал още, ама ако побързам ще станат за празниците.
Наздраве, и добри мезета да направите
								
															
																															
																								
															А, да! За суджуците става дума
Наздраве, и добри мезета да направите
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература
 - ↳ Връзки към Интересни сайтове
 - Магазин
 - ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
 - ↳ Крадeни инструменти !!!
 

