Аз още преди две седмици финиширах с винцето. Всичко до капка. Сега почнах ракията. Извадих теорема за виното, която гласи: Колкото и да направиш, все не стига. ;)
Аве , момци ?
По колко вино сте си направили ?
По 50 или 100 литра ли ?
Ако е в този порядък-естествено че ще свърши, по никое време.
По моИ сметки мой литър през 14/15 ми излиза на цена ,около 2,74 лева.
А имам към 190 литра червено,което ще ми стигне до след година.
Така, че изводът ми е , че сте в ГРЕШКА при определяне на необходимото количество вино, така че предстои новият сезон -поправете се.
Кое е по-добре ?
Да платите ,наесен, по ..примерно 3,5 -4 лв. за свое , и истинско, вино, или да платите двойно и тройно за вино ... трета-пета ферментация=обмивка , а ?
Виното стига, Мега, само тогава когато остане, нали ?
Та правилната нагласа е : ВИНОТО ДА ОСТАНЕ.
Може да направите 1/4 тон, може 1/2 тон , може цял или няколко тона. Няма значение колко сте направили-все ще свърши ако не е пресметнато да остане.
И до като не остане- не стига.
Това е моята концепция,която твърдо и безкомпромисно изпълнявам.
Това за червеното вино.
Бялото е за пиене през топлото време, а и там концепцията е сходна.